Οι κορυφαίοι ποδηλάτες δρόμου σε αγώνες cyclo-cross

3 Δεκεμβρίου 2009  //  Από:   //  Διεθνή Νέα  //  Κανένα σχόλιο   //   565 Προβολές

Η ελίτ της ποδηλασίας δρόμου συναγωνίζεται σε έναν ιδιαίτερο αγώνα cyclo-cross με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, αθλητές όπως οι Boonen, Pozzato, Devolder, Ballan προκειμένου να ενισχύσουν τον οργανισμό ‘Move to Improve’ που βοηθά παιδιά με κινητικά προβλήματα, του οποίου ιδρυτές είναι ο Tom Boonen και Wilfried Peeters.

Η ομάδα της Quick Step σε μια άλλου τέτοιου είδους φιλανθρωπική ενέργεια, βοήθησε ένα κοριτσάκι την Zita Deweghe η οποία εκ γενετής είχε πρόβλημα ακοής. Πλέον η Deweghe μετά την επέμβαση που έγινε χάρη στις ενέργειες της ομάδας, μπορεί να ακούει την φωνή των γονιών της για πρώτη φορά.  

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτού του οργανισμού ταυτόχρονα στο www.quickstepcycling.com που είναι το επίσημο site της ομάδας μπορούν να αγοράσουν συλλεκτικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της ομάδας του 2009. Την φωτογράφιση έκανε ο διάσημος Βέλγος φωτογράφος Henk Van Cauwenbergh.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Boonen αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του εγχειρήματος : ’’Είναι αξιοσημείωτο που αθλητές αυτού του επιπέδου παίζουν σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Είναι σπουδαίο που εγώ και η ομάδα μου, μέσα από την δημοσιότητα που απολαμβάνουμε, καταφέρνουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που ήταν λιγότερο τυχεροί από εμάς στην ζωή. Χωρίς δισταγμό είναι σημαντικότερη μια νίκη στη ζωή παρά μια νίκη στην ποδηλασία. ’’  

 

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *