25-28 Μαρτίου ο Γύρος Της Κύπρου

11 Δεκεμβρίου 2009  //  Από:   //  Πίστα  //  Κανένα σχόλιο   //   444 Προβολές

Ο “Γύρος της Κύπρου” είναι μια μεγάλης κλίμακας διεθνής cyclosportive εκδήλωση στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Μια πρόκληση αντοχής σε πολλαπλά στάδια σε πνεύμα παρόμοιο με εκείνο του “Tour de France” αλλά ανοικτήτόσο σε ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες ποδηλάτες.
Η διοργάνωση του  “Γύρου της Κύπρου 2010” έχει ως στόχο, εκτός από τις τοπικές συμμετοχές να ενθαρρύνει τούς τους ποδηλάτες από διάφορες χώρες να ζήσουν το πάθος τους εκτός της χώρας τους και να μπορέσουν να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες, τόσο όσον αφορά τον αθλητισμό όπως και τον πολιτισμό.

Η πρώτη παρόμοια διοργάνωση έγινε το 2005, όταν μια ομάδα ντόπιων ποδηλατιστών, λάτρεις του ποδηλάτου, διοργάνωσε ένα τριήμερο, 350 χιλιόμετρα βόλτα στο νησί. Το 2006, η εκδήλωση έγινε μέρος του ετήσιου ημερολογίου του Ομίλου Ποδηλατοκίνηση, της μεγαλύτερης ποδηλατικής οργάνωσης του τόπου. Το 2009 περισσότεροι από 50 ποδηλάτες συμμετείχαν σε ένα 5 ήμερο γύρο των 570 χιλιομέτρων ο οποίος πραγματοποιήθηκε κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και έτυχε της υποστήριξης της αστυνομία της Κύπρου, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και μια σειράς από Δήμους και κοινοτικές αρχές. Το σλόγκαν του Γύρου ήταν «ποδηλατώ ενάντια στις εξαρτήσεις» μια και ένας από του στόχους ήταν να δώσει στους νέους μηνύματα ενάντια στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών.    

 Ο “Γύρος της Κύπρου 2010” θα διεξαχθεί από τις 25-28 Μαρτίου και θα είναι ανοικτός σε συμμετοχές από όλες τις χώρες. Θα υπάρχουν δύο ομάδες ποδηλατιστών. Η ομάδα Α θα αποτελείται από ελίτ αναβάτες και θα ολοκληρώσει την απόσταση των περίπου 400 χιλιόμετρων με αγωνιστικό χαρακτήρα, με τμήματα χρονομέτρησης όπου οι ποδηλατιστές μπορούν να ανταγωνιστούν για μια κίτρινη ή πράσινη ή κόκκινη φανέλα και βραβεία. Η ομάδα Β θα αποτελείται από ερασιτέχνες ποδηλατιστές που θα κάνουν την ίδια διαδρομή σε χαμηλότερες ταχύτητες χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και χωρίς χρονομέτρηση. Σε αυτή την περίπτωση οι ποδηλατιστές έχουν την επιλογή να καλύπτουν επιλεκτικά κομμάτια της διαδρομής και να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα υποστήριξης όταν το επιθυμούν.

 

 Κάθε στάδιο θα διέρχεται μέσα από πανέμορφα τοπία με τμήματα αναρρίχησης στην Οροσειρά του Τροόδους αλλά και κατά μήκος ενός αριθμού παράκτιων διαδρομών. Υπάρχουν επίσης τμήματα με διαδρομές μέσα από πόλεις και γραφικά χωριά. Ολόκληρη η διαδρομή θα υποστηρίζεται πλήρως.

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *