Θες να ξαναβρείς το «χαμένο» σου ποδήλατο; Μπορείς!

13 Φεβρουαρίου 2010  //  Από:   //  Mountain Bike  //  33 Σχόλια   //   3718 Προβολές

Το «πράσινο» όχημα κοστίζει αρκετά και οι επιτήδειοι το ξέρουν καλά. Στα στενά του κέντρου της πόλης, λαμβάνει χώρα το «ιδιότυπο» παζάρι μεταξύ ιδιοκτητών ποδηλάτων που εκλάπησαν και καταστηματαρχών που πωλούν τα κλεμμένα.

Όσο περισσότερο αυξάνονται οι χρήστες ποδηλάτων τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι κλοπές τους. Υπολογίζεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα, οι ποδηλάτες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Το 1% του πληθυσμού που χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατο έγινε 1,8% , ποσοστό αρκετά χαμηλό εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ενθαρρυντικό δεδομένου ότι στη χώρα μας το αυτοκίνητο έχει γίνει προέκταση του σώματός μας.

Αρκετοί από εμάς συχνά αναφωνούμε «τι ψυχή έχει ένα ποδήλατο;», όταν ακούμε κάποιον γνωστό μας να παραπονιέται ότι έπεσε θύμα κλοπής. Κι όμως, ένα ποδήλατο έχει ακριβή ψυχή, εάν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάζεται από 500-1.000 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει ένα πολύ καλό ποδήλατο. Κάποιος που χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς δεν μπορεί να αρκεστεί στο παιδικό του BMX. Σίγουρα, χρειάζεται ένα δίτροχο αξιόπιστο, με γερά φρένα, καλά λάστιχα, επαρκή φωτισμό, άνετη σέλα κ.λπ. Αυτά κοστίζουν, σαφώς, πολύ λιγότερο από την αγορά ενός μικρού αυτοκινήτου, αλλά αρκετά περισσότερο από όσο ένα απλό ποδήλατο που το χρησιμοποιεί κανείς μόνο για να κάνει τη βόλτα του.

Η Άννα Π. 32 ετών μένει στη Ριζούπολη και, ενώ έχει αυτοκίνητο χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατό της για όλες τις μετακινήσεις της. Ή μάλλον το χρησιμοποιούσε. Γιατί πριν από τρεις εβδομάδες τής το έκλεψαν. «Το άφηνα σε μια οικοδομή που υπάρχει κάτω από το σπίτι μου και το κλείδωνα με αλυσίδα σε μια κολόνα. Στην είσοδο της οικοδομής υπάρχει συρματόπλεγμα και το στενό που μένω είναι αδιέξοδο. Είναι αρκετά δύσκολο να μπει κάποιος ξένος στη γειτονιά και να μην τον αντιληφθούμε. Κι όμως, το βράδυ κάποιος μπήκε, έκοψε την αλυσίδα, πήρε το ποδήλατο και έφυγε σαν κύριος. Μάλιστα, μια γειτόνισσα μου είπε ότι είδε κάποιον που φορούσε καπέλο και είχε ένα σακίδιο στην πλάτη να βγαίνει από το στενό πάνω σε ένα ποδήλατο, με τρελή ταχύτητα. Τον τελευταίο μήνα έχουν κλέψει τα ποδήλατα τεσσάρων γνωστών μου» λέει στη zougla.gr η ποδηλάτισσα.

Καθημερινά, κάποιος ποδηλάτης χάνει το μέσο μεταφοράς του. Οι κλοπές έχουν αυξηθεί κατά πολύ και η αστυνομία φαίνεται να μην ασχολείται σοβαρά με το θέμα.

Το κέντρο της Αθήνας-η «λαϊκή» των κλεμμένων

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γιάννη Κ. 28 ετών, του οποίου έκλεψαν το ποδήλατο το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο ίδιος αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, στα καταστήματα μεταχειρισμένων ποδηλάτων, μήπως και το βρει. Και το βρήκε. Πλησίασε, λοιπόν, έναν αστυνομικό που έκανε περιπολία τρία τετράγωνα πιο πάνω και του ζήτησε να τον ακολουθήσει, προκειμένου να πάνε μαζί, για να πάρουν πίσω το ποδήλατό του. «Δηλαδή, θέλεις να έρθω μόνος μου μέσα στο γκέτο, για να πάρεις πίσω το ποδήλατο; Κάνε καταγγελία και μήνυση» του απάντησε ο αστυνομικός και μην τον είδατε… «Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω. Εκεί μέσα είναι άβατο» λέει ο Γιάννης στη zougla.gr και συμπληρώνει: «από την άλλη όμως, ξέρουμε όλοι ότι τα περισσότερα κλεμμένα ποδήλατα καταλήγουν σε αυτά τα μαγαζιά. Και η αστυνομία το ξέρει. Κανείς, όμως, δεν κάνει τίποτα.” Έδώ ο κόσμος καίγεται, εμείς με τα ποδήλατα θα ασχοληθούμε;”. Έτσι σκέφτονται. Εγώ όμως δεν έχω να δώσω άλλα 800 ευρώ, για να πάρω καινούργιο ποδήλατο».

Η αλήθεια είναι ότι οι δρόμοι του κέντρου, πίσω και γύρω από το Δημαρχείο, έχουν μετατραπεί σε αγορές κλεμμένων ποδηλάτων. Οι οδοί Γερανίου, Ζήνωνος και Μενάνδρου κατακλύζονται από ποδήλατα κάθε λογής, τα οποία «κλαίνε» οι ιδιοκτήτες τους. Η πραγματικότητα αυτή δεν είναι καινούργια. Εκτυλίσσεται στο κέντρο εδώ και αρκετά χρόνια. Οι ποδηλάτες που γνωρίζουν την κατάσταση ξέρουν ότι η πλειονότητα των κλεμμένων ποδηλάτων καταλήγει ή σε αυτά τα μαγαζιά ή εκτός Αθηνών, σε μαγαζιά της περιφέρειας, όπου τα ποδήλατα πωλούνται ως μεταχειρισμένα και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Εκεί, άλλωστε, είναι και τα πρώτα σημεία όπου αναζητούν τα χαμένα τους ποδήλατα. Πολλοί, μάλιστα, επειδή γνωρίζουν ότι η αστυνομία δεν ασχολείται και ,προκειμένου να μην αγοράσουν καινούργια, αγοράζουν τα ποδήλατα που τους έχουν κλέψει με 50-150 ευρώ από τους μαγαζάτορες και λένε και «ευχαριστώ».

Αφού οι επιτήδειοι τα κλέψουν, τα παραδίδουν στους διάφορους εμπόρους «μεταχειρισμένων» και, ανάλογα με το ποδήλατο, λαμβάνουν ένα ποσό που κυμαίνεται από 50-150 ευρώ. Οι κλεπταποδόχοι, με τη σειρά τους, τα πωλούν σε ακριβότερες τιμές και βγάζουν ακόμη και 400 ευρώ από ένα ποδήλατο που αγόρασαν 50 ευρώ.

Οι αποθήκες της αστυνομίας και του δήμου φιλοξενούν πολλά κλεμμένα ποδήλατα. Οι ιδιοκτήτες τους ίσως τα αναζητούν αλλά δεν γνωρίζουν πού πρέπει να ψάξουν. Π.χ. η αποθήκη της αστυνομίας στην οδό Αρμοδίου 16, πίσω από το δημαρχείο είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 9:00-20:00 και όποιος έχει χάσει το ποδήλατό του, ίσως, να το ξαναβρεί. Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι να έχει δηλώσει την κλοπή στην αστυνομία.

Ποια είναι όμως τα συνηθέστερα μέρη από τα οποία τα ποδήλατα κάνουν φτερά;

Πρώτοι και με διαφορά μάλιστα, έρχονται οι σταθμοί του Μετρό, ειδικά ο σταθμός της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι. Καθώς στη χώρα μας τα ποδήλατα απαγορεύονται στο Μετρό, οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν έξω από τους σταθμούς για πολλές ώρες. Συνήθως τα «κλειδώνουν» το πρωί και επιστρέφουν το μεσημέρι, για να τα πάρουν. Την πολύωρη απουσία εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι και με σύνεργά τους κόφτες σπάνε τα λουκέτα ή τις αλυσίδες και εξαφανίζονται με τα ποδήλατα των άλλων.

Οι σταθμοί του ΗΣΑΠ έρχονται δεύτεροι, με προτίμηση τους σταθμούς του Ηρακλείου, του Αμαρουσίου, της Αττικής και της Ν. Ιωνίας. Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, η μεταφορά ποδηλάτων απαγορευόταν και στον ηλεκτρικό. Πλέον όμως έχει τεθεί σε ισχύ δοκιμαστικό μέτρο, το οποίο επιτρέπει στους ποδηλάτες να μεταφέρουν τα ποδήλατά τους στα βαγόνια του ηλεκτρικού με κάποιους περιορισμούς.

Οι πυλωτές των πολυκατοικιών και οι αυλές των σπιτιών είναι επίσης «αγαπημένα» μέρη των κλεφτών. Σε μια πολυκατοικία, πέραν της έλλειψης χώρου στα διαμερίσματα, είναι ιδιαίτερα κουραστικό να ανεβοκατεβάζει κάποιος το ποδήλατο του καθημερινά. Οι περισσότεροι προτιμούν να τα αφήνουν κλειδωμένα στο ισόγειο ή στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Οι επίδοξοι κλέφτες εκμεταλλεύονται την πολυκοσμία που υπάρχει σε μια πολυκατοικία αλλά και την ευκολία, με την οποία μπορούν να περάσουν στο εσωτερικό της και να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Όπως την κάνουν, άλλωστε, και στις αυλές των σπιτιών, τις βραδινές ώρες.

Tο ποδήλατο του Γιάννη Β. 23ετών δεν ήταν ένα απλό ποδήλατο. Κόστιζε 2.500 ευρώ, καθώς ήταν Mountain Bike για αγώνες: «Το άφηνα κλειδωμένο στη σκάλα της πολυκατοικίας. Μια μέρα πήγα για προπόνηση και, γυρνώντας, δεν το βρήκα. Κυκλοφορούσε ένας άνδρας με έναν «παπί» στο Μαρούσι και κοιτούσε επίμονα σε αυλές και πυλωτές πολυκατοικιών. Μετά από κάποιους μήνες, τον έπιασαν. Διατηρούσε μια αποθήκη στο Ηράκλειο με δεκάδες κλεμμένα ποδήλατα. Το δικό μου δεν το βρήκα ποτέ», εξηγεί στη zougla.gr

Ο Τάσος Π. 27 ετών μένει στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, σε μια παλιά μονοκατοικία. Εδώ και 6 χρόνια κλειδώνει το ποδήλατό του στην αυλή του σπιτιού του. «Μέχρι σήμερα μου έχουν κλέψει 5 ποδήλατα! Κάθε φορά, με τον ίδιο τρόπο. Πηδούν το βράδυ μέσα στην αυλή, εντελώς αθόρυβα, βουτούν το ποδήλατο και βγαίνουν από την μπροστινή πόρτα σαν κύριοι. Την αφήνουν και ανοιχτή μάλιστα! Τι αλυσίδες ασφαλείας έχω πάρει, τι λουκέτα για μηχανές… Δεν τους σταματά τίποτα. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες κλέφτες ποδηλάτων. Πιστεύω, μάλιστα, ότι ξέρουν ότι θα αγοράσω πάλι καινούργιο ποδήλατο, οπότε παραμονεύουν για την επόμενη κλεψιά. Το τελευταίο ποδήλατο μου το έκλεψαν τον Αύγουστο και κόστιζε 750 ευρώ» δηλώνει στη zougla.gr

Ένα καλό ποδήλατο ισούται με ένα καλό «μεροκάματο» για αρκετές κατηγορίες ανθρώπων που αναζητούν άμεσα χρήματα. Λαθρομετανάστες, τοξικομανείς και άνεργοι που έχουν παρελθόν μικροκλοπών βάζουν συνήθως στο «μάτι» τα ποδήλατα. Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο www.fietsendiefstal.nl ο οποίος δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση των κλοπών ποδηλάτων, 40% των δραστών είναι επαγγελματίες κλέφτες, 30% είναι χρήστες ναρκωτικών και 30% είναι ευκαιριακοί κλέφτες.
ΠΗΓΗ : Zougla.gr
Σχετικά με τον Συντάκτη:

33 Σχόλια to “Θες να ξαναβρείς το «χαμένο» σου ποδήλατο; Μπορείς!”
 • Βασιλης
  18 Φεβρουαρίου 2011 - Απάντηση

  εμενα μου το εκλεψαν πριν 4 μηνες στα στενα του πειραια στο κεντρο. το κλειδωνα το βραδυ εξω απο το σπιτι επιδι δεν ειχα συνιθησει απο κλοπες. το ειχα παρει 400Ε “pro rider” της ideal. εκανα δηλωση στην αστυνομια αλλα μου ειπαν μην περιμενω πολλα. μακαρι να το βρω και εγω.

 • vagelis
  14 Μαρτίου 2011 - Απάντηση

  to podilato m xauike proxues to proi einai ena gt aspro me mauro timoni pou pano dejia exei figi ligo to xroma kai einai ligo prasino anoixto bullet paloukoselo gt laimo gt petalia kenda lastixo mprosta mono mprosta freno to podilato einai bmx kai to eixa 1.5 mina to eixa agorasei apo ena paidi metaxeirismeno
  :sigh: :sigh: :sigh: :sigh:

 • vagelis
  14 Μαρτίου 2011 - Απάντηση

  m klepsan to podilato proxues kai to caxno xarakthrismos_ zanta mprosta g303 kenda lastixo mprosta kai mono mprosta freno to timoni pano dejia exei figei ligo to xroma kai einai kitrino maura xeroulia bullet paloukoselo gt laimo h marka tis sela einai velo olo to podilato einai aspro ektos apo to timoni pou einai mauro kai ton laimo kai ta petalia kai tin sela kai to paloukoselo exei pano autokolita kokina me aspto kai aspromaura

 • Μαρία
  12 Ιουνίου 2011 - Απάντηση

  [quote name=”Βασιλης”]εμενα μου το εκλεψαν πριν 4 μηνες στα στενα του πειραια στο κεντρο. το κλειδωνα το βραδυ εξω απο το σπιτι επιδι δεν ειχα συνιθησει απο κλοπες. το ειχα παρει 400Ε “pro rider” της ideal. εκανα δηλωση στην αστυνομια αλλα μου ειπαν μην περιμενω πολλα. μακαρι να το βρω και εγω.[/quote]

  Τι χρώμα είναι το ποδήλατο που σου ?

 • ΠΕΣΙΝΗΣ
  17 Ιουλίου 2011 - Απάντηση

  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ13 -7-11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΔΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝ ΣΤΟΝ ΡΕΝΤΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ OUTODOOR AΣΗΜΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ 200 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝΑ ΚΟΚΙΝΟ NAKAMURA ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 2002 148000 ΔΡΧ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ???????????

 • alex46
  7 Σεπτεμβρίου 2011 - Απάντηση

  kalhspera.xtes 6/9/2011 klaphke to koursaki mou sthn odo nikhs kai stadiou gwnia.einai ena focus variado expert tou 2008 montelo xrwmatos aspro mayro mat kai gyalistero pirouni.an mporei kapoios na me katatopisei pou mporw na to vrw h na mou dwsei plhrofories 8a eimai idiaitera ypoxeos.epishs didetai amoivh..eyxaristw poly

 • nikoskrekoukhs
  10 Σεπτεμβρίου 2011 - Απάντηση

  😉 🙂

 • eg
  30 Σεπτεμβρίου 2011 - Απάντηση

  Εχθές (Πέμπτη 29/9/2011) μας έκλεψαν ένα ποδήλατο ideal 15-20ετίας, “βελτιωμένο”. Ήταν δεμένο στα κάγκελα, στο πλατύσκαλο, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, που η πόρτα κλείνει, ενώ ασανσέρ δεν υπάρχει. Έχουμε ένα ο καθένας και δεν χωράνε και τα 2 μέσα στο διαμέρισμα… Η κλοπή έγινε μάλλον απόγευμα!!! Σίγουρα μετά το μεσημέρι και πριν τις 11 το βράδυ. Ελπίζω άδικα, αλλά υποψιάζομαι ότι έγινε από μέσα η δουλειά…

 • Μάρκος
  1 Νοεμβρίου 2011 - Απάντηση

  χθες μου εκλεψαν το ποδηλατο κεντρο αθηνας 🙁 (λιγο πιο κατω απο την κανιγγος).Ηταν ενα ασπρομαυρο ideal nergetic και δεμενο με πολυ καλη αλυσιδα(ευτυχως φθινο σχετικα ποδηλατο) αλλα το χρησιμοποιουσα πολυ μιας και με αυτο πηγαινα στη σχολη και στα μαθηματα αγγλικων.Τωρα νιωθω λες και μου εκοψαν τα ποδια μιας και δεν μου αρεσει ιδιαιτερα να χρησιμοποιω τα μμμ.Λετε οτι αξιζει να το δηλωσω στην αστυνομια;Ειχε ξαναγινει αποπειρα κλοπης του ποδηλατου απο μια παρεα μαυρων αλλα μολις με ειδαν το εβαλαν στα ποδια

 • Τασος
  14 Νοεμβρίου 2011 - Απάντηση

  To Σαββάτο 12/11/11 μου εκλεψαν ενα μπλε ΚΟΝΑ Cinder cone από την είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου. Κλειδωμένο. Δίπλα υπήρχαν αρκετα ποδήλατα. Είχε κόσμο, όχι υπερβολικό όμως λόγω εκδηλώσεων για το μαραθώνιο. Πήγα στο αστυνομικό τμήμα αλλα μου ειπαν οτί δεν εχει πολυ νόημα να το δηλώσω. Αν κανείς δει τίποτα …… Εψαξα πάντως σε όλα τα μέρη που μου ε΄ιπαν οτι πουλανε αλλα δεν βρήκα τιποτα. Ούτε κ άλλα ποδήλατα.

 • Aggelos
  1 Δεκεμβρίου 2011 - Απάντηση

  6 νοεμβριου 2011 με κλεψαν και μενα, στην Σταυρουπολη θεσσαλνικη.
  Ενα φτηνο ποδηλατο Σουπερ μαρκετ 15ετιας τουλαχιστον.
  Κιομος εκει που το πηρα χαλαρα και δεν περημενα να με πειραξει, με ξεβολεψε πολυ τελικα η απωλεια του.
  Μου κλεψαν την καλη μου διαθεση και το χαμογελο, οπως ειπε και πιο πανω ο Μαρκος “νιωθω λες και μου εκοψαν τα ποδια μιας και δεν μου αρεσει ιδιαιτερα να χρησιμοποιω τα μμμ”
  Τωρα σκεφτομαι να παρω ενα οικονομικο ποδηλατο μεταξυ 200-250 ευρω και μια καλη ακριβη κλειδαρια.

  Ελπιζω να μην ειναι εναντιον τον κανονισμων των αδμιν, αλλα εχω γραψει σχετικο τοπικ σε καποιο φορουμ, 8α ηθελα την γνωμη σας
  http://www.podilates.gr/node/19429

 • podilatis
  1 Δεκεμβρίου 2011 - Απάντηση

  http://www.bike-shop.gr/podilata.html?price=2%2C270

  [quote name=”Aggelos”]6 νοεμβριου 2011 με κλεψαν και μενα, στην Σταυρουπολη θεσσαλνικη.
  Ενα φτηνο ποδηλατο Σουπερ μαρκετ 15ετιας τουλαχιστον.
  Κιομος εκει που το πηρα χαλαρα και δεν περημενα να με πειραξει, με ξεβολεψε πολυ τελικα η απωλεια του.
  Μου κλεψαν την καλη μου διαθεση και το χαμογελο, οπως ειπε και πιο πανω ο Μαρκος “νιωθω λες και μου εκοψαν τα ποδια μιας και δεν μου αρεσει ιδιαιτερα να χρησιμοποιω τα μμμ”
  Τωρα σκεφτομαι να παρω ενα οικονομικο ποδηλατο μεταξυ 200-250 ευρω και μια καλη ακριβη κλειδαρια.

  Ελπιζω να μην ειναι εναντιον τον κανονισμων των αδμιν, αλλα εχω γραψει σχετικο τοπικ σε καποιο φορουμ, 8α ηθελα την γνωμη σας
  http://www.podilates.gr/node/19429%5B/quote%5D

 • OtiNanes
  8 Μαΐου 2012 - Απάντηση

  poulao podilato bullet xroma mauro me xriso kitrina autokolita stin pena 120 – 150 eurw gt dn to xrisimopioi pleon til 6983396090

 • renos
  20 Μαΐου 2012 - Απάντηση

  emena pl tsakali m klepsane persi 24 martiou ena ballistic taurus ftiaxmeno kai autoi p t kanane itan stadar epaggelmaties gt 3eran p einai kai poia wra prepei na to paroun

 • erago
  18 Ιουνίου 2012 - Απάντηση

  Μου έκλεψαν και το δικό μου ideal zigzag κόκκινου χρώματος από την πολυκατοικία μου χθες 17/6/12!

 • ουρανια
  23 Ιουλίου 2012 - Απάντηση

  😥 μου εκλεψαν και μενα το ποδηλατο μου εξω απο τον Αγιο Σαββα το νοσοκομειο. Ηταν FIDUSA γκρι και εγραφε το ονομα μου ΟΥΡΑΝΙΑ με πορτοκαλι γραμματα. ΑΝ λεω αν?????

 • marinostrelos
  25 Αυγούστου 2012 - Απάντηση

  γεια σαs μου εκλεψαν το ποδηλατο ειναι Ideal axion 1 πορτοκαλι μπορειτε να με βοηθησετε η να μου πειτε τι να κανω ευχαριστο πολυ

 • Lambros
  18 Σεπτεμβρίου 2012 - Απάντηση

  Einai kairos na piestoun oi armodioi oste na mpoun pinakides Kai sta podilata!

 • nikos kaoue
  25 Σεπτεμβρίου 2012 - Απάντηση

  eklapei podilato mauro freefix markas leader modelo ff1 me kokkini alysida kai zoom lemo paloukoselokai timoni kai seela veder !sthn perioxi pagrati sthn arxelaou!metxi 15am kai15:15am stis25-9-2012

 • nikos kaoue
  25 Σεπτεμβρίου 2012 - Απάντηση

  Σημερα μου εκλεψαν το ποδιλατο ενα μαυρο freefix leader ff1 sto pagrati sthn arxelaou metaxi 15am kai15:15am me kokkini alysida zoom lemo timoni kai paloukoselo kai sela veder!

 • Nikolas
  26 Σεπτεμβρίου 2012 - Απάντηση

  [quote name=”Lambros”]Einai kairos na piestoun oi armodioi oste na mpoun pinakides Kai sta podilata![/quote]

  Φιλε Λαμπρο καλή η ιδέα σου, αλλα νομίζω θα φέρει και τα χειρότερα. Τι εννοώ; Το ποδηλατο θα γίνει σιγά σιγά σαν το αμάξι ή ο ποδηλάτης θα αποκτίσει το στρες του ιδιοκτητη ΙΧ που κατεβαινει στην πόλη δηλαδη πληρη αφοσιωση στον ΚΟΚ, δίπλωμα, ίσως και αλλα έξτρα έξοδα (ασφάλεια!?). Εν ολιγης η αστυνομία (που αυτον τον καιρό για ψιλουπήδημα θέλει να σου κόψει προστιμο ή ακομα και να σε μαζέψει στο τμήμα) θα σε σταματάει με το ποδηλατο γιατι ανέβηκες πεζοδρόμιο, μπηκες σε μονοδρομο , έβαλες την φίλη σου για μια κατηφόρα στο πίσω μέρος της σκάρας (δικάβαλο) παρανομο παρκάρισμα και ποιος ξέρει πόσα άλλα. Μην αναφέρω και μερικά “χαλαρα” κόκκινα που εγώ προσωπικά σαν ποδηλάτης προσεκτικά τα περνάω. Σκέψου το όλο αυτο. Ισως με εναν διαφορετικό ΚΟΚ αποκλειστικά για ποδήλατα ναι, αλλα με την κατάντια της χώρας τώρα, αυτο μόνο τους μάρανε!

 • yota_psv
  20 Οκτωβρίου 2012 - Απάντηση

  Χτες κλεψαμε και εμενα, ανοιξαν με λοστο την αποθηκη και πηραν το πολυαγαπημενο Dahon Espresso μου 🙁

 • ΓΙΩΡΓΟΣ
  26 Φεβρουαρίου 2013 - Απάντηση

  Κάποιοι που θεωρούνται άνθρωποι κατάφεραν και μου χάλασαν το πρωινό για δέκα λεπτά στους αμπελοκήπους στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ απέξω με λουκέτο ασφάλειας κλειδωμένο στο δέντρο μου έκλεψαν το ποδήλατο έχει ακριβή ψυχή SCOTT_SPORTSTER

 • Petros
  30 Απριλίου 2013 - Απάντηση

  Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που μου έκλεψαν την κούρσα ΜΟΥ, μεσα απο τον κοινοχρηστο, αφου παραβιασαν την εξωπορτα. Απιστευτο θρασος! Μηπως γνωριζει κανεις που πρεπει να ψαξω;

 • biki
  23 Μαΐου 2013 - Απάντηση

  [quote name=”Petros”]Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που μου έκλεψαν την κούρσα ΜΟΥ, μεσα απο τον κοινοχρηστο, αφου παραβιασαν την εξωπορτα. Απιστευτο θρασος! Μηπως γνωριζει κανεις που πρεπει να ψαξω;[/quote]
  κι μενα ετσι μου το εκλεψαν 🙁

 • Petros
  27 Μαΐου 2013 - Απάντηση

  [quote name=”biki”][quote name=”Petros”]Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που μου έκλεψαν την κούρσα ΜΟΥ, μεσα απο τον κοινοχρηστο, αφου παραβιασαν την εξωπορτα. Απιστευτο θρασος! Μηπως γνωριζει κανεις που πρεπει να ψαξω;[/quote]
  κι μενα ετσι μου το εκλεψαν :([/quote]

  Από δω και πέρα μόνο μέσα στο σπίτι, δεν υπάρχει κάτι ασφαλέστρο. Με ένα καθαρισματάκι μετά από κάθα βόλτα και ειδικά μετά από πορεία, για να μην λερώνει. Καλες βόλτες.

 • Λευτέρης
  23 Σεπτεμβρίου 2013 - Απάντηση

  παιδιά χτεσ το βραδύ μου έκλεψαν το ποδήλατο atala cobra..μενω στουσ αμπελοκοιπους..που μπορο να ψαξω?

 • Petros
  24 Σεπτεμβρίου 2013 - Απάντηση

  Οι πιο συνήθεις ύποποτοι για κλοπες ποδηλάτων είναι οι τοξικομανείς και οι μετανάστες (σύμφωνα με μαρτυρίες της αστυνομίας), αλλά ύποπτοι είναι ακόμα κι αυτοί που μοιράζουν φυλλάδια..

 • Petros
  24 Σεπτεμβρίου 2013 - Απάντηση

  Μπορείς να ψάξεις στις στοές της μενάνδρου στο κέντρο, στο γκέτο των μεταναστών. Προσωπικά, το ίδιο έκανα κι εγώ πριν 4 μήνες, χωρίς όμως να βρω κάτι. Κάποιες από τις στοές τους είναι αποθήκες προιόντων και γενικά υπάρχουν και ποδήλατα.

 • Petros
  24 Σεπτεμβρίου 2013 - Απάντηση

  Μπορείς να ψάξεις’παριστάνοντας τον πελάτη’, αλλά ΜΗΝ πας μόνος σου! Χρειάζεται παρέα και διακριτικότητα, για να μην σε υποψιαστούν. Αν το εντοπίσεις σε κάποια αποθήκη, απομακρύνσου και κάλεσε την αστυνομία. Έχε μαζί σου την απόδειξη αγοράς και τα χαρτιά του ποδηλάτου. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά υπάρχει πιθανότητα το ποδήλατο να είναι ήδη εκτός πόλης, ειδικά αν ήταν ακριβό. Υπάρχει ολόκληρο εμπόριο γύρω από το θέμα και δυστυχώς δεν έχει αντιμετωπιστεί σωστά από τις αρμόδιες αρχές.

 • Teddy
  14 Δεκεμβρίου 2013 - Απάντηση

  14/12/13 και ωρα 12:00 το μεσημερι μου εκλεψαν το ποδηλατο απο την περιοχη του ζωγραφου ενα μαυρο ματ lombardo πολης αν καποιος μπορεσει να βοηθησει τον ευχαριστω

 • Kostas
  16 Δεκεμβρίου 2013 - Απάντηση

  Μου έκλεψαν ποδήλατο mountain μάρκας Ghost μαύρο-γαλάζιο με χαρακτηριστικά γαλάζια πετάλια από το πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Αν το αναγνωρίσει οποιοσδήποτε κάπου θα ήταν τεράστια βοήθεια!

 • αντρεας21
  26 Μαΐου 2014 - Απάντηση

  καποιοι που θελουν να λεγονται ανθρωποι μου κλεψαν το ποδηλατο το βραδυ οταν κοιμωμουν σηκωθηκα την αλλη μερα και ειχε κανει φτερα και αυτο το κανανε μεσα στην αυλη του σπιτιου μου.στο καταραμενο μενιδι αττικης στην οδο αγιου πετρου

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *