Μεγάλες αλλαγές στο Mountain Bike & Run Cup

19 Φεβρουαρίου 2010  //  Από:   //  Mountain Bike  //  Κανένα σχόλιο   //   423 Προβολές

Ελάχιστες εβδομάδες απομένουν πριν το ξεκίνημα του φετινού Mountain Bike and Run Cup το οποίο διοργανώνεται φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Outsports. Το ΜBRC θα ξεκινήσει το ταξίδι του από τo Κρυονέρι Αττικής στις 13 Μαρτίου και αφού διασχίσει Πελοπόννησο, Μακεδονία και Θεσσαλία θα καταλήξει στις 20 Ιουνίου στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου που θα διεξαχθεί για άλλη μια χρονιά στην Ελάτη Τρικάλων.
Με στόχο την μείωση του συνολικού κόστους για τους συμμετέχοντες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην τελική γενική κατάταξη του κυπέλλου, οι διοργανωτές του MBRC αποφάσισαν
• την μείωση των αγώνων από επτά σε έξι.
• την ανάδειξη των νικητών του κυπέλλου από το άθροισμα των βαθμών τριών αγώνων, αντί τεσσάρων που ίσχυε πέρυσι, συν την βαθμολογία του τελικού.
• την αλλαγή ορισμένων τοποθεσιών από αυτές που αρχικά είχαν εξαγγελθεί με στόχο την μείωση των μετακινήσεων και
• τη μείωση του κόστους συμμετοχής για κάθε αγώνα
Αλλαγές θα υπάρξουν και σε βασικά χαρακτηριστικά της προκήρυξης της διοργάνωσης με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού αθλητών κάποια από τα οποία είναι η βαθμολόγηση των πρώτων 120 αθλητών αντί των πρώτων 100 που ίσχυε πέρυσι, αλλά και η μείωση των χιλιομετρικών αποστάσεων των αγώνων, ενώ προστίθενται δύο νέες κατηγορίες open με στόχο την εναρμόνιση με τους διεθνείς κανονισμούς που ισχύουν για την κατηγορία masters. Τέλος, έκπληξη θα προκαλέσουν τα φετινά έπαθλα που προορίζονται για τους νικητές όλων των κατηγοριών.
Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του κυπέλλου οι μικροί φίλοι της ποδηλασίας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Junior mountain bike cup, το οποίο θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του MBRC (Βαθμολογία, φανέλες για τους πρωτοπόρους κάθε κατηγορίας κλπ).
Το φετινό κύπελλο θα ξεκινήσει στο Κρυονέρι Αττικής με έναν αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και για το λόγο αυτό οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 13 Μαρτίου στη γραμματεία των αγώνων. Η Κοινότητα Κρυονερίου διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον όσων θα παρευρεθούν, ενώ εντυπωσιακή πρόκειται να είναι και η παρουσία πολλών επαγγελματιών του χώρου στην expo area.
Αναλυτική προκήρυξη της διοργάνωσης θα δημοσιευτεί σύντομα στη διεύθυνση www.outsports.gr
Πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση αλλά και για συμμετοχή στην expo area στο τηλ. 2310 566522 ή στο [email protected]

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *