Με την συμμετοχή 140 αθλητών τα τοπικά πρωταθλήματα

9 Μαρτίου 2010  //  Από:   //  Αποτελέσματα  //  Κανένα σχόλιο   //   514 Προβολές

  Το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαρτίου η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης και τις Τοπικές Επιτροπές Ποδηλασίας  Κρήτης, Κεντρικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, διοργάνωσαν τα τοπικά Πρωταθλήματα Πίστας σε όλες τις κατηγορίες.                                                                                                                                             

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών γέμισε χρώμα και ζωντάνια από τις προσπάθειες 140 περίπου αθλητών από όλη την Ελλάδα, που πήραν μέρος στα αγωνίσματα των 200μ. ταχύτητας, 500 – 1000μ. ατομ. χρονομέτρησης, 2000μ. –3000μ. –4000μ. ατομικής καταδίωξης , ομαδικού σπριντ και σκρατς.

Ήταν ένα διήμερο ιδιαίτερης έντασης για τους συμμετέχοντες, καθόσον είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα συγκεκριμένα αγωνίσματα και να αποκτήσουν μια σχετική εμπειρία ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών σε δύο μήνες. Από την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. συμμετείχαν οι Σύλλογοι: «ΒΕΛΟΣ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Π.Α.Ο.Κ, «ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ», Α.Ο.Σ «ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ», και «ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ».

Στην κατηγορία των Ανδρών κυρίαρχη αναδείχθηκε η ομάδα του ΠΑΟΚ με τον πρωταθλητή Γιάννη Ταμουρίδη, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό στα τρία αγωνίσματα στα οποία συμμετείχε, Ομαδικό Σπριντ (Ταμουρίδης Ι., Ηλιάδης Αλ., Κεχαγιάς Μ.)                                    200μ. ταχύτητας και 1000μ ατομικής χρονομέτρησης, ενώ στην ατομική καταδίωξη 4χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Κωνσταντινίδης της «ΘΕΣ/ΝΙΚΗ» και στο scratch  ο Μάριος Κεχαγιάς του ΠΑΟΚ.

Στους Έφηβους ΠΑΟΚ και ΒΕΛΟΣ μοιράστηκαν πρωτιές στα τέσσερα αγωνίσματα, καθώς ο Γιάννης Τσακιρίδης (ΠΑΟΚ) αναδείχθηκε πρωταθλητής στα 200μ. ταχύτητας και 1000μ ατομ. χρονομέτρησης, ενώ ο Στέλιος Κωνσταντινίδης (ΒΕΛΟΣ) στο  ατομικό Pursuit και o Κωνσταντίνος Κουρμπέτης (ΒΕΛΟΣ) στο scratch.

Στην κατηγορία των μικρών, απόλυτη ήταν η επικράτηση της ομάδας «ΒΕΛΟΣ» καθώς με τους αδελφούς Στέφανο και Πέτρο Γεωργιάδη κατέκτησαν τέσσερα στα πέντε αγωνίσματα (200μ. 500μ. ο πρώτος , 2000μ. ο δεύτερος και ομαδικό sprint από κοινού) ενώ στο πέμπτο (scratch), πρωταθλητής αναδείχθηκε και πάλι αθλητής του ιδίου συλλόγου, ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι με την συγκεκριμένη διοργάνωση η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιεί για πρώτη φορά Τοπικό Πρωτάθλημα στα αγωνίσματα της Πίστας, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην θετική συμβολή της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας η οποία ανέλαβε την διοργάνωση και την κάλυψη κατά ένα μεγάλο βαθμό των εξόδων συμμετοχής.  Ελπίζουμε ότι μπήκαν τα θεμέλια για την καθιέρωση της διοργάνωσης, και στο μέλλον  με μία καλύτερη κατανομή των Επιτροπών – Ενώσεων (3-2), θα βελτιωθεί και το πρόγραμμα το οποίο ομολογουμένως ήταν εξοντωτικό.       

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *