Θεσσαλονίκη – Στουγκάρδη για ….καλό σκοπό

26 Αυγούστου 2011  //  Από:   //  Αποτελέσματα  //  Κανένα σχόλιο   //   428 Προβολές

Ποδηλατοδρομία από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Στουτγάρδη ξεκινά σήμερα, με σκοπό τη στήριξη του γερμανικού συνδέσμου καρκινοπαθών και την ευαισθητοποίηση για τα κέντρα αποκατάστασης αναπήρων και χρόνια αρρώστων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον γερμανικό ασφαλιστικό φορέα «Deutsche Rentenversicherung (DRV) Baden Wuerttemberg».

«Να δείξουμε τι είναι εφικτό» λέει ο πρόεδρος του φορέα, Χούμπερτ Σάιτερς, που συμμετέχει στη φετινή 16η ποδηλατοδρομία, στην οποία λαμβάνει επίσης μέρος και ο υφυπουργός Υγείας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, βουλευτής της γερμανικής Βουλής.

Στόχος είναι να καταδειχθεί ότι τα κέντρα αποκατάστασης υγείας συνιστούν σημαντική προσφορά για την επανένταξη αναπήρων και χρόνια αρρώστων στην κοινωνία και τον εργασιακό χώρο. Ειδικά για αυτές τις κατηγορίες η άθληση είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα ζωής τους, υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Μετά την εκκίνηση των ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη, ο επόμενος μεγάλος σταθμός θα είναι η λουτρόπολη Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, ενώ η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσω Σερβίας, Κροατίας και Ουγγαρίας για τη Βιέννη.

Από εκεί οι ποδηλατιστές θα συνεχίσουν παραδουνάβια και, διασχίζοντας τη Βαυαρία, θα καταλήξουν στον τελικό προορισμό, τη Στουτγάρδη, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *