Δικαίωμα στις γυναίκες να χρησιμοποιούν ποδήλατα

3 Απριλίου 2013  //  Από:   //  Αποτελέσματα  //  Κανένα σχόλιο   //   621 Προβολές

Δικαίωμα στις γυναίκες να χρησιμοποιούν ποδήλατα και μηχανές, αλλά μονάχα σε συγκεκριμένους και περιορισμένους χώρους αναψυχής, έδωσε την Δευτέρα η θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της σαουδαραβικής εφημερίδας Al-Yawm, οι γυναίκες έχουν πλέον το δικαίωμα να επιβαίνουν σε ποδήλατα και μηχανές όταν βρίσκονται σε πάρκα ή άλλους χώρους αναψυχής. Ωστόσο, θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν άνδρα συγγενή τους, και παράλληλα να είναι ντυμένες με την παραδοσιακή ολόσωμη ισλαμική ενδυμασία (αμπάγια). Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγή έναν μη κατονομασμένο αξιωματούχο της θρησκευτικής αστυνομίας.

Η Σαουδική Αραβία ακολουθεί μία ιδιαίτερα συντηρητική ερμηνεία του ισλαμικού νόμου, απαγορεύοντας στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα και, μέχρι πρότινος, μηχανές ή ποδήλατα.

Όπως σημειώνει μάλιστα η πηγή της Al-Yawm, οι γυναίκες δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα ή τις μηχανές ως μέσα μετακίνησης αλλά «μονάχα για ψυχαγωγία», και θα πρέπει να αποφεύγουν χώρους όπου συναθροίζονται νεαροί άνδρες προκειμένου να «αποφύγουν την παρενόχληση».
Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *