Ταμούρ ”Το καταλληλότερο πρόσωπο ο Alonso”

3 Σεπτεμβρίου 2013  //  Από:   //  Συνεντεύξεις  //  Κανένα σχόλιο   //   851 Προβολές

Από την κόλαση του “λουκέτου” στον “παράδεισο” του “Θεού” της Formula 1 και δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Fernando Alonso.

Η Euskaltel Euskadi ανήκει από χθες στον πιλότο από το Οβιέδο και ο ποδηλατικός κόσμος θα έχει ακόμη μια επαγγελματική ομάδα στο… παιχνίδι.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης, που με τη συμμετοχή του στο 96ο Giro d’Italia έγινε ο πρώτος Ελληνας αθλητής που παίρνει μέρος σε έναν από τους τρεις μεγάλους Ποδηλατικούς Γύρους, μίλησε στοwoop.gr για την αγορά της ομάδας του από τον Alonso, το μέλλον αλλά και τη χρονιά που πέρασε!

«Η ομάδα σώζεται! Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Ξέραμε όλοι μας ότι κλείνει και το ότι ο Fernando Alonso παίρνει την ομάδα είναι φανταστικό. Όλοι ξέρουν τον Alonso, είναι πολύ γνωστός στον αθλητικό χώρο.

Είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να περάσει η Euskaltel Euskadi σε νέο διοικητικό καθεστώς. Δεν ξέρω αν διαβάζετε ισπανικό Τύπο αλλά εκεί τον έχουν θεοποιήσει. Όχι μόνο επειδή παίρνει μια ποδηλατική ομάδα, αλλά κυρίως γιατί δίνει δουλειά σε 70 άτομα. Μια επαγγελματική ομάδα αποτελείται από μηχανικούς, μασέρ, μάγειρες. Ξέρετε, υπάρχουν τα μεγάλα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και για τους Ισπανούς είναι σημαντικό που ένας άνθρωπος θα δώσει δουλειά σε κάποιες οικογένειες. Παλιότερα ήταν τέσσερις ομάδες, θα έμενε φέτος μόνο η Movistar και τώρα μένει και η Euskaltel Euskadi», σχολίασε στο woop.gr ο Γιάννης Ταμουρίδης για το σπουδαίο νέο ότι η ομάδα του περνάει στα χέρια του Ισπανού πιλότου της Ferrari.

Στο λογαριασμό σου στο facebook έγραψες ότι δεν μπορούσες να πιστέψεις πως υπάρχει για την ομάδα σου αυτή η τόσο ευχάριστη εξέλιξη. Όσο περνούν οι ώρες το πιστεύεις;

«Ξέρετε, είναι δύσκολο από τη μία στιγμή στην άλλη να το πιστέψεις. Όλοι μας ξέραμε ότι πάμε για κλείσιμο και γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολο στην Ισπανία της κρίσης να διαθέσει κάποιος 15.000.000 ευρώ, από τη στιγμή που έφυγαν όλοι οι χορηγοί. Απ’ ό,τι μας έχει δείξει κι η ιστορία ομάδες που μένουν χωρίς χορηγούς, κλείνουν. Έτσι είχαμε όλοι μας αυτή την ψυχολογία , δεν ήταν κάτι κρυφό. Ωστόσο, υπήρχε η κρυφή ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει στο τέλος – όπως κι έγινε – επειδή, ναι μεν μας έλεγαν ότι είμαστε ελεύθεροι να βρούμε άλλη ομάδα, αλλά μόλις ερχόταν η στιγμή δεν άφηνε κανέναν να φύγει η ομάδα».

Όσο για το πώς έγινε το μεγάλο «deal», ο Γιάννης Ταμουρίδης μας είπε: «Οι υπογραφές έπεσαν χθες, αλλά από την Παρασκευή ξέραμε ότι κάτι μεγάλο θα γίνει. Ουσιαστικά, ο Ολυμπιονίκης του Πεκίνου Samuel Sanchez, έφερε εις πέρας τη συμφωνία. Κατάγεται και εκείνος από την Αστούρια όπως κι ο Alonso και εκείνος κατάφερε να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία».

Όσο για το δικό του μέλλον στην ομάδα μας είπε:

«Το δικό μου συμβόλαιο λήγει το 2013. Ακόμη δεν ξέρω αν θα συνεχίσω, αλλά σε 10-15 μέρες πιστεύω ότι θα ξέρω. Οι 14 αθλητές που έχουν διετές συβόλαιο θα είναι μέχρι το 2014, εμείς οι άλλοι 14 που υπογράψαμε συμβόλαιο ενός έτους ακόμη δεν γνωρίζουμε. Πάντως, εκτός από τα αγωνιστικά αποτελέσματα το μέλλον μου θα εξαρτηθεί και από τους χορηγούς και τους στόχους που θα έχουν. Μέχρι στιγμής η ομάδα μού έχει δείξει εμπιστοσύνη, της έχω κι εγώ και είμαι αισιόδοξος».

Η χρονιά που πέρασε; Ονειρική;

«Δεν περίμενα καν να είμαι μέσα στο παιχνίδι και βρέθηκα να πρωταγωνιστώ και να φέρνω καλά αποτελέσματα και για την ομάδα. Είχα δουλέψει ως βοηθός και στη συνέχεια έγινε street. Θα ήταν δύσκολο για μένα να βρω συμβόλαιο γιατί ως πρωτοεμφανιζόμενος ο ρόλος μου δεν ήταν εξ αρχής πρωταγωνιστικός. Τώρα απομένει ακόμη ένας μήνας, Τρέχω αυτό το Σαββατοκύριακο σε Βέλγιο και Γαλλία σε αγώνα που είναι περισσότερο του στιλ μου. Ύστερα απ΄αυτό το νέο πηγαίνουμε με άλλο αέρα, αφού ξέρουμε ότι έχουμε από πίσω μας έναν σημαντικό υποστηρικτή».

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σας



Συμπλήρωσε την εξίσωση: *