Author Charisma 77 – Η Ταχύτητα ως Νόμος!!!

9 Δεκεμβρίου 2015  //  Από:   //  Παρουσίαση Προϊόντων  //  Κανένα σχόλιο   //   992 Προβολές

Χάρισμα, είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούμε συχνά. Είναι ένα δώρο προσωπικής λάμψης, κάτι ακατανόητο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει το μυαλό κάποιων και να τους οδηγήσει. Μπορεί ένα νέο μοντέλο ποδηλάτου δρόμου, για την χρονιά του 2014, από τον Τσέχο κατασκευαστή AUTHOR να έχει αυτές τις ικανότητες; Χάρις σ’ αυτό το ποδήλατο, θα ακούσουμε την λέξη χάρισμα πιο συχνά, ακόμα και στην ποδηλασία. Και ακόμα περισσότερο, θα είναι χειροπιαστό – τόσο έντονο, τόσο καλύτερο.

Με όνομα Χάρισμα, προορίζεται να είναι στην κορυφή της γκάμας του Τσέχου κατασκευαστή, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχει επιλεχθεί η υψηλότερη ποιότητα ανθρακονημάτων, που απλά, ονομάζουν με το γράμμα Α. Τα ανθρακονήματα είναι από τον κορυφαίο κατασκευαστή στον κόσμο, την ιαπωνική Torayca, και συνθέτουν τον σκελετό που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Carbotec Industrial Co. Πέρα από τα υλικά, είναι ο 3ης γενιάς carbon σκελετός από την Author όπου έχει δοθεί έμφαση στην μορφή των σωλήνων. Η καινοτομία που παρουσιάζει δεν εστιάζει μόνο στην ακαμψία αλλά και στα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του ποδηλάτου.

Η ακαμψία ενισχύεται σημαντικά από την ογκώδη μεσαία τριβή (πλάτος 86,5mm) που συνδέεται με τον σωλήνα που καταλήγει στην σέλα. Ο σωλήνας αυτός ξεκινά με ένα πιο τετράγωνο προφίλ, που βοηθά την ακαμψία και στην περιοχή της αλλαγής, βελτιώνοντας σημαντικά την ακρίβεια και αμεσότητα των αλλαγών στους εμπρός δίσκους όπου στην συνέχεια τελειώνει σε στρογγυλό σωλήνα. Στο εμπρός μέρος έχουμε κωνικό (taper) κούτελο με 1 1/8 στο επάνω μέρος και 1 1/5 στο κάτω. Η σχεδίαση αυτή συμβάλει ακόμα περισσότερο στην ακαμψία, ειδικά στα σημεία της διαδρομής που χρειάζεται να σηκωθούμε από την σέλα, συνδέοντας στιβαρά την περιοχή του λαιμού με αυτή της μεσαίας τριβής. Ο σωλήνας που ενώνει τα δύο σημεία είναι τριγωνικής διατομής, δημιουργώντας ένα πραγματικά άκαμπτο πλαίσιο που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό σπρίντερ. Και η αεροδυναμική; Το εμπρός κούτελο, μαζί με το πεπλατυσμένο πιρούνι σε σχήμα λεπίδας, έχουν μελετηθεί και προσεχθεί ιδιαίτερα έτσι ώστε, να παρουσιάζουν το μικρότερο δυνατό αεροδυναμικό μετωπικό ίχνος, χωρίς όμως να μειώνεται στο ελάχιστο η συνολική ακαμψία του πλαισίου. Ο σχεδιασμός αυτός, εκτός της μικρότερης αεροδυναμικής αντίστασης προσφέρει παράλληλα σημαντική βελτίωση στην ποιότητα φρεναρίσματος, καθώς έτσι έχουμε ένα πιρούνι με μεγάλη ικανότητα στρεπτικής ακαμψίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην αμεσότητα και βελτίωση της αίσθησης φρεναρίσματος. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι οι κρυμμένες αλουμινένιες προστατευτικές πλάκες σε σημεία του σκελετού που μπορούν να έρθουν σε επαφή με την αλυσίδα, προστατεύοντας την βαφή του πλαισίου.

Φυσικά, το άριστο πλαίσιο δένει και με τα αντίστοιχα ποιοτικά περιφερικά δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό ποδήλατο υψηλών προδιαγραφών. Πλήρης Shimano Dura Ace σειρά και τροχούς Mavic Cosmic, ικανά να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό αναβάτη. Τα υπόλοιπα περιφερικά, ντίζα σέλας, λαιμός, τιμόνι είναι Richey Superlogic.

Εξαιρετική αρχή.

Η πρώτη εντύπωση, στην αρχή της δοκιμής είναι η εξαιρετική ικανότητα του ποδηλάτου για άμεση επιτάχυνση. Πραγματικά μας εξέπληξε, καθώς  και οι τροχοί της Mavic δεν κατατάσσονται στους ελαφρότερους τροχούς, αλλά δίνουν έμφαση στην ακαμψία. Η υψηλή ποιότητα του σκελετού συμβάλει άμεσα στην δημιουργία αυτής της επιτάχυνσης. Η στιβαρή περιοχή της μεσαίας τριβής και η εκπληκτική Dura Ace δισκομανιβέλα, δεν επιτρέπουν ούτε το ελάχιστο χάσιμο στην μεταφοράς ενέργειας. Και οι τροχοί μόλις αρχίσουν να περιστρέφονται δείχνουν ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ, ενισχύοντας την προσπάθεια του αθλητή!!! Εντυπωσιακή αρχή για την δοκιμή του ποδηλάτου. Η θέση του αναβάτη δείχνει να είναι πιο επίπεδη και απλωμένη προς τα εμπρός μέρος πού δείχνει να είναι κοντύτερο. Δίνει την εντύπωση στον αναβάτη πως η Author χρησιμοποιεί σχεδίαση ανάποδης κλίσης (reverse sloping) του οριζόντιου σωλήνα, αλλά είναι μόνο ή αίσθηση που σου δημιουργείτε από το χαμηλό μπροστινό κούτελο και την πεπλατυσμένη σχεδίαση του οριζόντιου σωλήνα. Έτσι όλοι οι αναβάτες μπορούν να βρουν την ιδανική τους θέση για βέλτιστη απόδοση.

Σε ιδιαίτερα τραχιές επιφάνειες οδοστρώματος, το ποδήλατο βρίσκεται στο μέσο όρο της άνεσης. Είναι σαφής η σχεδιαστική του φιλοσοφία, που εστιάζει στον επιθετικό αναβάτη, που ενδιαφέρεται κυρίως για την μέγιστη απόδοση και άμεση απόκριση του ποδηλάτου του. Η απορροφητικότητα που προσφέρει η ντίζα σέλας από ανθρακονήματα της Richey Soperlocic και η σέλα της Fizik Arione σε έντονο σοκ είναι αρκετά ικανοποιητική. Εξαιρετική είναι και η απόδοση των περιφερικών Dura Ace της Shimano πού κάνουν ακόμα και τις αλλαγές ταχυτήτων με μέγιστο φορτίο να περνούν απαρατήρητες στον αναβάτη, όπως και των φρένων που μαζί με την ιδιαίτερη ακαμψία του πλαισίου προσφέρουν απόλυτη επιβράδυνση ακόμα και στις μεγάλες ταχύτητες μια κατάβασης. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση σου δίνουν και οι επιλεγμένοι χρωματισμοί του ποδηλάτου που συμβάλουν στην εικόνα ενός ποδηλάτου με επιθετικά αγωνιστικά χαρίσματα.

Ένα λοιπόν πραγματικά αγωνιστικό ποδήλατο υψηλών προδιαγραφών που δικαιωματικά μπορεί να έχει το όνομα Χάρισμα!!

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *