Τα πονηρά πνεύματα

17 Δεκεμβρίου 2015  //  Από:   //  Σφηνάκια  //  Κανένα σχόλιο   //   1928 Προβολές

Στο μεγάλο ινδιάνικο  χωριό, ο μεγάλος αρχηγός  των απανταχού  ινδιάνικων φυλών «καμένο φτερό», κάθε βράδυ καθισμένος κοντά στο ιερό τοτέμ  κάπνιζε ασταμάτητα την πίπα της αγωνίας.

Από τους κοντινούς καταυλισμούς των μεγάλων φυλών ακουγόταν τα τύμπανα του πολέμου και μερικές φορές μέσα από τους ήχους ξεχώριζε και τον ρυθμό της εκδίκησης πού χόρευαν κάποιοι πολεμιστές.

Αυτό τον έκανε ιδιαιτέρα ανήσυχο με αποτέλεσμα να καπνίζει ακόμη περισσότερο,  αγνοώντας τις συμβουλές των σοφών μάγων για την υγεία του. Μέσα του ήξερε πολύ καλά ότι κάποιοι από αυτούς  που ενδιαφέρονται τώρα για την υγεία του, σε μερικές μέρες δεν θα διστάσουν να τον ‘’πουλήσουν’’ προκειμένου να σώσουν το δικό τους σκάλπ.

Βλέποντας την πλειοψηφία  των μεγάλων  αρχηγών των  φυλών να  έχουν ξεθάψει τα τόμαχοκ του πολέμου και να τα στρέφουν εναντίον του, άρχισε να φοβάται πως η θητεία  του ως μέγας αρχηγός όλων των φυλών μπορεί να τελειώσει πολύ σύντομα. Μάζεψε  λοιπόν όλους  τους  μάγους  και τους σοφούς της μεγάλης συνομοσπονδίας των ινδιάνων και τους ζήτησε  να βρουν μια λύση.

Ο «θλιμμένος μπούφος» ένας από τους σοφούς του μεγάλου ινδιάνικου χωριού τον πλησίασε θέλοντας να του δώσει κουράγιο….

«Αρχηγέ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έχουν βάλει μαζί σου»

Ο αρχηγός δεν απάντησε…. Έπιασε την πίπα της αγωνίας και τράβηξε μια γερή τζούρα.

«Αρχηγέ εσύ πάντα ήσουν δίκαιος και βοηθούσες όλες τις φυλές χωρίς να κάνεις διακρίσεις» είπε ξανά ο «θλιμμένος μπούφος».

Ο αρχηγός άρχισε να εκνευρίζεται από το πολύ ¨γλείψιμο¨  του «θλιμμένου μπούφου» και  συνέχιζε να καπνίζει με μανία χωρίς να λέει κουβέντα, ο καπνός από τα ντουμάνια της πίπας  σκέπασε ακόμη και το ιερό ΤΟΤΕΜ.

«Αρχηγέ κάπου άκουσα ότι όλοι αυτοί που σε πάνε κόντρα έχουν πολλά πάρε – δώσε με κάποια χλωμά πρόσωπα, και να δεις πως μου τα είπανε……… α… ναι… «μπλε»… τα λένε  ……  εγώ αρχηγέ είμαι σίγουρος πως αυτά τα χλωμά πρόσωπα δίνουν σε αυτούς τους μεγάλους αρχηγούς των φυλών να πιούν…… αυτό  το νερό που καίει…. Και αυτά τα σίδερα που φτύνουν φωτιά … . γι αυτό  έχουν γυρίσει εναντίον σου αρχηγέ μου, έχουν χάσει το μυαλό τους και δεν ξέρουν τι κάνουν»

«πάρτε τον από μπροστά μου!!!»  φώναξε εκνευρισμένος  στους υπόλοιπους,  ο μεγάλος αρχηγός.

Το «καμένο φτερό» έχει χάσει την ψυχραιμία του!!!

Τρείς από τους μάγους της μεγάλης συνομοσπονδίας των ινδιάνων,  ο «κουτσός βούβαλος» ο «ξεχειλωμένος κόνδορας» και το «παρδαλό κογιότ»  πήραν διαταγή να  ξεκινήσουν για το μαγικό βουνό με σκοπό να συναντήσουν τα πονηρά πνεύματα που ζουν εκεί, μπας και μπορέσουν να τους δώσουν κάποια λύση στα προβλήματα που είχε ο μεγάλος αρχηγός τους.

Μετά από δύο μέρες κούρασης και ταλαιπωρίας στο μαγικό βουνό, οι τρείς μάγοι  συνάντησαν επιτέλους κάποια από τα πονηρά πνεύματα. Δυστυχώς όμως τα πονηρά πνεύματα τους είπαν ότι ο μεγάλος ΦΥΛΑΡΧΟΣ παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον την υπόθεση και ότι φοβούνται να τους δώσουν  συμβουλές.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να εκνευριστεί μαζί μας  ο μεγάλος ΜΑΝΙΤΟΥ, γιατί θα καταλάβει ότι σας βοηθήσαμε  να εξαπατήσετε τον μεγάλο φύλαρχο» είπαν τα πονηρά πνεύματα, και χάθηκαν μέσα στο δάσος του μαγικού βουνού.

Οι τρείς σοφοί μάγοι της μεγάλης συνομοσπονδίας των ινδιάνων,  δεν κατάφεραν να πάρουν τις μαγικές συμβουλές και μη έχοντας τι άλλο να κάνουν επέστρεψαν στον μεγάλο αρχηγό τους.  Ποιο πριν όμως  είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους  να του πουν τα παρακάτω λόγια:

Μεγάλε αρχηγέ όλων των ινδιάνων  «καμένο φτερό», συναντήσαμε τα πονηρά πνεύματα και μας έδωσαν τις 7 μαγικές συμβουλές.

Ο μεγάλος αρχηγός των ινδιάνικων φυλών «καμένο φτερό», απογοητευμένος  από τους τρείς μεγάλους σοφούς μάγους ακούμπησε  στο ιερό τοτέμ και τους απάντησε με ειρωνικό χαμόγελο: «ΟΥΓΚ!!!» ήξερε ότι αυτοί θα είναι οι τρείς πρώτοι που θα τον προδώσουν!!!

Όσο αυτοί έψαχναν για τα πονηρά πνεύματα στο μαγικό βουνό, ο μεγάλος αρχηγός κάλεσε με την βοήθεια του κρυφού  μάγου το μεγάλο πνεύμα «αόρατο σύννεφο» που βλέπει τα πάντα, και τους είπε όλη την πικρή αλήθεια.

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *