Ποινικοποιήθηκε η χρήση απαγορευμένων ουσιών

5 Ιανουαρίου 2016  //  Από:   //  Γενικά  //  Κανένα σχόλιο   //   677 Προβολές

Από την πρώτη μέρα του 2016 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος περί ποινικοποίησης του ντόπινγκ στη Γερμανία, ο οποίος στέλνει τους χρήστες και τους διακινητές στη φυλακή.

Σύμφωνα με το νόμο που υπέγραψε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, όποιος αθλητής εντοπίζεται να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και τριών ετών. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ποινή για αυτούς που θα προμηθεύσουν τους αθλητές με τις απαγορευμένες ουσίες (προπονητές, γιατροί) με τη φυλάκιση να φτάνει μέχρι και τα 10 έτη.
Ο υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χέικο Μάας δήλωσε πως ο νέος νόμος ψηφιστηκε λόγω των σκανδάλων που προέκυψαν με τη Ρωσία και την IAAF. «Λαμβάνοντας υπόψη τί συμβαίνει στη Ρωσία, το πρόβλημα του ντόπινγκ αντί να μειώνεται, διαρκώς μεγαλώνει» δήλωσε ο Μάας θέλοντας να στηρίξει το νέο νόμο.
Αμφιβολίες εξέφρασε η Ολυμπιακή επιτροπή της Γερμανίας για το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο προσβάλει και την ανεξαρτησία του αθλητισμού.
Ξεκάθαρη θέση εναντίον του νόμου πήρε η WADA μέσω του προέδρου της, Κρεγκ Ρίντι ο οποίος δήλωσε πως είναι λάθος η ποινικοποίηση του αθλητισμού.
Στο νέο νόμο, υπόκεινται 7.000 Γερμανοί αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλημάτων που βρίσκονται σε πρόγραμμα παρακολούθησης αντί-ντόπινγκ. Δεν ισχύει για όσους κάνουν αθλητισμό από χόμπι.
Να σημειωθεί πως ανάλογους νόμους έχουν ψηφίσει και σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *