5ος Διεθνής ποδηλατικός Γύρος «Ροδόπη – Νέστος» – 5th International Tour Rodopi – Nestos Open Bike Festival (R.N.O.B.F)

13 Φεβρουαρίου 2016  //  Από:   //  Mountain Bike, Προκηρύξεις  //  Κανένα σχόλιο   //   972 Προβολές

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ποδηλατικό τμήμα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης «η Δόξα», με την συμμετοχή της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης και το κατάστημα «SARIKOSBIKES» διοργανώνουν τον Διενθνή ποδηλατικό Γύρο RodopiNestos Open Bike Festival τo Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαΐου 2016.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΡΘΡΟ 1:

1oETAΠ

ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αγώνας ατομικής χρονομέτρησης Εκκίνηση 14:30

Κατηγορίες:

 • Ανδρών

 • Παίδων

 • Εφήβων

 • Γυναικών

 • Οpen

2ο ΕΤΑΠ

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αγώνας αντοχής Δρόμου.

Κατηγορίες:

 • Ανδρών 98χλμ Εκκίνηση 11.00

 • Εφήβων 98 χλμ Εκκίνηση 11.00

 • Παίδων 51 χλμ Εκκίνηση 11.10

 • Γυναικών 51 χλμ Εκκίνηση 11.10

 • Οpen 51 χλμ Εκκίνηση 11.15

 ΑΡΘΡΟ 2:

 Η διαδρομή TT του Σαββάτου έχει συνολική απόσταση 15χλμ (μια στροφή) για όλες τις κατηγορίες. Η εκκίνηση και ο τερματισμός βρίσκονται στην πλατεία της Σταυρούπολης.

 Η διαδρομή του αγώνα δρόμου της Κυριακής για τις κατηγορίες με δελτία Elite Ανδρών, Νέων, Εφήβων είναι συνολικής απόστασης 98χλμ – 2050mAscent. Η εκκίνηση και ο τερματισμός βρίσκονται στην πλατεία της Σταυρούπολης. Η διαδρομή κατευθύνεται προς τον ορεινό όγκο του νομού, περνώντας από τα χωριά Δαφνώνα, Σταυροχώρι , Δριμιά , Παρανέστι , Καρυόφυτο, Λειβαδίτη, Δασικό Χωριό Ερύμανθου και Λυκοδρόμιο. Θα υπάρξει προεκκίνηση μέχρι το Σταυροχώρι (14χλμ).

Για τις κατηγορίες με δελτία Παίδων και Γυναικών καθώς και όλες τις Open κατηγορίες ο αγώνας δρόμου αντοχής για την Κυριακή θα είναι 51 χλμ.-500mAscent. Η εκκίνηση και τερματισμός θα είναι στην πλατεία της Σταυρούπολης και θα περνά από τα χωριά Δαφνώνα, Σταυροχώρι, Δριμιά, Παρανέστι, Δαφνώνα. Θα υπάρξει προεκκίνηση μέχρι το Σταυροχώρι (14χλμ).

Υψομετρικά και χάρτες των διαδρομών των αγώνων καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα http://www.rnobf.gr.

ΑΡΘΡΟ 3:

Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π.. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών.

ΑΡΘΡΟ 4:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο πιστοποιημένο εξοπλισμό για το κάθε αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Όσο αφορά τους αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής που θα γίνουν για τους αθλητές με αγωνιστικά δελτία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΠ, με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την ΕΟΠ για το έτος 2016.

ΑΡΘΡΟ 5:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 6:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Δρόμου ΤΤ για αθλητές με δελτία (Σάββατο 7/5/16):

 • Elite Ανδρών

 • Παίδων

 • Εφήβων

 • Γυναικών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Δρόμου Αντοχής για αθλητές με δελτία (Κυριακή 8/5/16):

 • Elite Ανδρών

 • Παίδων

 • Εφήβων

 • Γυναικών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ OPEN ΑΓΩΝΕΣ:

 • Ε: Εφήβων (αγόρια και κορίτσια), μέχρι 18 ετών.

 • Α1 Ανδρών, 18 – 29 ετών

 • Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών

 • Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών

 • Β2 Βετεράνων 50+

 • Γυναικών 18+

ΑΡΘΡΟ 7:

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.

2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.

3. Συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.

4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

ΑΡΘΡΟ 8:

Έπαθλα – Βραβεύσεις

1ος Νικητής κάθε Κατηγορίας Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα

2ος » Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα

3ος » Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα

Ο πρώτος νικητής της κάθε κατηγορίας εκτός από το μετάλλιο θα κερδίσει και τη φανέλα του νικητή του αγώνα και θα έχει το δικαίωμα να τη φορά στην επόμενη διοργάνωση του αγώνα ως πρωτοπόρος του 2016.

ΑΡΘΡΟ 9:

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται:

1. Στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση

2. Στην ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.rnobf.gr

3. Με αποστολή email στην διεύθυνση info@rnobf.gr , αναφέροντας: ΕΠΙΘΕΤΟ, ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΟ Ή ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΑΓΩΝΙΣΜΑ (Ατομική χρονομέτρηση, Αντοχής ), ΟΜΑΔΑ – ΧΟΡΗΓΟ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Η ΟΧΙ.

Διευκρίνιση: Οι συμμετέχοντες στους αγώνες με δελτίο της ΕΟΠ, θα πρέπει να δηλωθούν από την ομάδα τους με ομαδική δήλωση στο email info@rnobf.gr.

ΑΡΘΡΟ 10:

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρώ μόνο για τους Open αγώνες. Όσοι συμμετέχουν και στους δυο αγώνες open το αντίτιμο συμμετοχής είναι 15 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.

Όσοι αθλητές έχουν θεωρημένο δελτίο για το 2016, ανεξάρτητα της κατηγορίας και ανεξάρτητα του αγώνα που θα δηλώσουν, θα μπορούν να λάβουν μέρος ΔΩΡΕΑΝ. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν το δελτίο μαζί τους την ημέρα του αγώνα και να το δείξουν στη γραμματεία.

ΑΡΘΡΟ 11:

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή της Σταυρούπολης και τις δραστηριότητες του διημέρου μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

http://www.rnobf.gr

http://www.stavroupolis.gr

http://www.sarikosbikes.gr

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *