Στην Ερύμανθο αυτή την Κυριακή οι αγώνες Ορεινής ποδηλασίας της Σταυρούπολης Ξάνθης

1 Ιουλίου 2017  //  Από:   //  Mountain Bike  //  Κανένα σχόλιο   //   614 Προβολές

2ος Διασυλλογικός Αγώνας Βουνού Ερύμανθος Ξάνθης

Το ποδηλατικό τμήμα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης «η Δόξα» – Bottecchia- Candy snack και ο Δήμος Ξάνθης , με την συμμετοχή του καταστήματος «SARIKOS BIKES» διοργανώνουν διασυλλογικό αγώνα και Open βουνού την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΡΘΡΟ 1:

ΑΓΩΝΑΣ XC
• Την Κυριακή 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας βουνού .
• Κατηγορίες
• Ανδρών 44χλμ Εκκίνηση 11.00 δυο στροφές
• Εφήβων 44 χλμ Εκκίνηση 11.00 δυο στροφές
• Παίδων 22 χλμ Εκκίνηση 11.10 μια στροφή
• Γυναικών 22 χλμ Εκκίνηση 11.10 μια στροφή
• Οpen 42 χλμ Εκκίνηση 11.15 δυο στροφές
• Fun 22 χλμ Εκκίνηση 11.15 μια στροφή
• Μίνι Εκκίνηση 10.15

ΑΡΘΡΟ 2:

Η εκκίνηση και ο τερματισμός βρίσκονται στο δασικό χωριό Ερυμάνθου Ξάνθης .

Η διαδρομή του αγώνα της Κυριακής για τις κατηγορίες με δελτία Elite Ανδρών, Νέων, Εφήβων και Open είναι δυο στροφές συνολικής απόστασης 44χλμ – 1050m Ascent. Η διαδρομή είναι δασικοί δρόμοι και μονοπάτια στην δασική περιοχή του Ερύμανθου Ξάνθη σε υψόμετρο 1450 μέτρων .
Για τις κατηγορίες με δελτία Παίδων, Γυναικών και fun ο αγώνας θα είναι μια στροφή 22 χλμ.-600m Ascent.
Για τις κατηγορίες Μίνι εφόσον συμπληρωθούν με τον απαραίτητο αριθμό αθλητών θα γίνουν δυο κατηγορίες , μίνι μικρά 4 στροφές * 800μ , μίνι μεγάλα 6 στροφές * 800μ .

Υψομετρικά και χάρτες των διαδρομών των αγώνων θα ανακοινωθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα http://www.doxastavroupoliscyclingteam.gr.

ΑΡΘΡΟ 3:

Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π.. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνοδίκης Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών.

ΑΡΘΡΟ 4:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο πιστοποιημένο εξοπλισμό για το αγώνισμα του βουνού που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Όσο αφορά τους αγώνες που θα γίνουν για τους αθλητές με αγωνιστικά δελτία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΠ, με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την ΕΟΠ για το έτος 2017.

ΑΡΘΡΟ 5:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 6:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Βουνού για αθλητές με δελτία
• Elite Ανδρών 44 χλμ
• Εφήβων 44 χλμ
• Παίδων 22 χλμ
• Γυναικών 22χλμ
• Μίνι μικρά 4 στροφές ( 4*800 μ )
• Μίνι μεγάλα 6 στροφές ( 6* 800 μ )

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ OPEN ΑΓΩΝΑ 44 χλμ:
• Α1 Ανδρών, μέχρι – 29 ετών
• Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών
• Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών
• Β2 Βετεράνων 50+
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ FUN 22 χλμ:
• Ανδρών
• Γυναικών

ΑΡΘΡΟ 7:

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:
1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
3. Συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνοδίκη επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

ΑΡΘΡΟ 8:

Έπαθλα – Βραβεύσεις
1ος Νικητής κάθε Κατηγορίας Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος » Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος » Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος » Δίπλωμα
5ος » Δίπλωμα

Ο πρώτος νικητής στις κατηγορίες με δελτία εκτός από το μετάλλιο θα κερδίσει και τη φανέλα του νικητή του αγώνα και θα έχει το δικαίωμα να τη φορά στην επόμενη διοργάνωση του αγώνα ως πρωτοπόρος του 2017.

ΑΡΘΡΟ 9:

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται:

1. Στην ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.doxastavroupoliscyclingteam.gr
2. Στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση και μόνο για την κατηγορία Open και Fun.
3. Με αποστολή email στην διεύθυνση [email protected] , αναφέροντας: ΕΠΙΘΕΤΟ, ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΟ Ή ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ , ΟΜΑΔΑ – ΧΟΡΗΓΟ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ Η ΟΧΙ.
Διευκρίνιση: Οι συμμετέχοντες στους αγώνες με δελτίο της ΕΟΠ, θα πρέπει να δηλωθούν από την ομάδα τους με ομαδική δήλωση στο email [email protected] κατεβάζοντας την ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

ΑΡΘΡΟ 11:

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρώ μόνο για την Open και Fun κατηγορία . Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.

ΑΡΘΡΟ 12: ΔΙΑΜΟΝΗ:
Επιλογή ανάμεσα στα ξύλινα σπιτάκια του Δασικού Χωριού και σε ελεύθερη κατασκήνωση στη γύρω περιοχή.
Το τηλέφωνο κρατήσεων του Δασικού Χωριού είναι το 25420-63710 και το 6976-781945 (Θανάσης Καραγιάννης)..
. ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
Οδικά, με άσφαλτο μέχρι και το Δασικό Χωριό! Οδηγώντας από Θεσσαλονίκη ή από Θράκη, φτάνουμε στην Ξάνθη και καθοδόν για Σταυρούπολη στρίβουμε δεξιά στις πινακίδες για Δασικό Χωριό Ερύμανθου. Εναλλακτικά, από Δράμα, Παρανέστι, Νεοχώρι, στροφή αριστερά προς Καρυόφυτο, Λειβαδίτη, Δασικό Χωριό.
Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή του Δασικού Χωριού στα τηλέφωνα 6944675792 :
http://www.doxastavroupoliscyclingteam.gr
http://www.sarikosbikes.gr

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *