Εκτός Γύρου ο Σάγκαν

5 Ιουλίου 2017  //  Από:   //  Διεθνή Νέα, Δρόμος  //  Κανένα σχόλιο   //   615 Προβολές

Εκτός του φετινού Γύρου της Γαλλίας τέθηκε την Τρίτη ο Πέτερ Σάγκαν, ο οποίος κρίθηκε υπεύθυνος για την πτώση του Μαρκ Κάβεντις στο δραματικό σπριντ πριν το φινάλε του τέταρτου σκέλους.

Στο βίντεο του αγώνα φαίνεται καθαρά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σάγκαν να σπρώχνει με τον αγώνα του τον Κάβεντις στις μπαριέρες.

Αρχικά, στον Σάγκαν επιβλήθηκε ποινή 30 δευτερολέπτων με παράλληλη αφαίρεση 80 βαθμών. Όμως, μετά την έφεση της ομάδας του Κάβεντις Dimension Data, η ποινή μετατράπηκε σε αποβολή από τον αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι ο Σάγκαν δεν θα καταφέρει φέτος να συνεχίσει το σερί του και να πάρει για έκτη διαδοχική χρονιά την πρωτιά στη βαθμολογική κατάταξη.

Ο Κάβεντις τελικά κατάφερε να σηκωθεί και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού υποβασταζόμενος. Μετά την κούρσα εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους με επίδεσμο στο χέρι και κράτησε χαμηλούς τόνους για το περιστατικό. Όπως είπε, «τα πάω καλά με τον Πέτερ, όμως δεν μου άρεσε που με έσπρωξε με τον αγκώνα του. Θα ήθελα να μιλήσω μαζί του γι’ αυτό».

Από την πλευρά του, ο Σάγκαν, ο οποίος πήγε στο λεωφορείο της Dimension Data για να ζητήσει συγγνώμη, δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως δεν είχε χρόνο να αντιδράσει και πως δεν ήξερε ότι ο αθλητής που ερχόταν από πίσω ήταν ο Κάβεντις.

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *