Eπιστολή του νέου προέδρου προς τα Μέλη της Ε.Ο.Π.

15 Ιανουαρίου 2018  //  Από:   //  Γενικά  //  Κανένα σχόλιο   //   702 Προβολές

Προς την Ελληνική Ποδηλατική Οικογένεια
Αγαπητοί φίλοι
αθλητές , προπονητές , παράγοντες του χώρου της αγωνιστικής ποδηλασίας ,
η χρονιά που έφυγε , ήταν ίσως η πιο δύσκολη που πέρασε η Ελληνική ποδηλασία με ευθύνες πολλαπλές και πολλών υπαιτίων. Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές όλοι έχουμε την δική μας πληροφόρηση -αντικειμενική η υποκειμενική -, και όλοι αισθανθήκαμε τις τεράστιες δυσκολίες και τον Γολγοθά του αθλήματος, τον τελευταίο αυτόν καιρό.
Όλη αυτή η πραγματικότητα, έφερε στις 13/01/2018, μια αλλαγή πρόσωπων στην κεντρική διαχείριση των θεμάτων του αθλήματος . Οι αμέσως επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες για όλους εμάς, που αναλάβαμε ευθύνες και αποφασίσαμε να αγωνιστούμε, ίσως με άλλο τρόπο, για άμεσες λύσεις. Δεν έχουμε το περιθώριο χρόνου, ούτε μια ημέρας. Το λέμε και το εννοούμε αυτό.
Ως νέος προεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, έχοντας 31 συναπτά χρόνια ενεργής παρουσίας στο ποδηλατικό γενέσθαι της χώρας μας, οφείλω να αρχίσω μια πρώτη επαφή μαζί σας, προβάλλοντας πολύ γενικά, κάποιες θέσεις μου και αρχές μου που ελπίζω και εύχομαι να καταφέρω συλλογικά -με την βοήθεια όλων – να υλοποιηθούν στην πορεία.
1. πιστεύω στην συλλογικότητα και στην αλληλεγγύη και θα προσπαθήσω να την στηρίξω όσο μπορώ.
2. πιστεύω στην αξιοκρατία , στην διαφάνεια και στην πραγματική ενημέρωση , και το εννοώ με όλους του τόνους .
3.θεωρω την ποδηλασία ένα άθλημα τεράστιου βάρους παγκοσμίως, που δεν περιορίζεται μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και σαν εναλλακτικός τρόπος ζωής και θα προσπαθήσω να ενώσουμε αυτές τις διαστάσεις, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και φυσικά του περιβάλλοντος (είμαστε σχεδόν έτοιμοι για την δημιουργία της ομοσπονδίας φίλων του ποδηλάτου ).
4. θεωρώ ότι το ποδήλατο μπορεί να παίξει ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο , (ειδικά στην χώρα μας με την τεράστια κρίση ) λαμβάνοντας υπόψη τι πραγματοποιείται ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση με προγράμματα όπως Eurovelo κλπ.
5.θεωρω έτι πρέπει να οριοθετηθεί μια νέα μορφή επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης, μεταξύ σωματείων και ΕΟΠ , με τέτοιο τρόπο ώστε να οριοθετούνται στρατηγικές που να ικανοποιούν και να λύνουν ,όσο το δυνατόν περισσότερα εύλογα και αντικειμενικά αιτήματα του ποδηλατικού κόσμου.
6. Πρέπει να στραφούμε στην κοινωνία ,οριοθετώντας νέες συνεργασίες , συντονισμένες , και με σταθερό και μακροχρόνιο σχεδιασμό , ζητώντας φυσικά την στήριξη τους .Άμεση λοιπόν και συντονισμένη συνεργασία σε πανελλήνιο επίπεδο ,με την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού αλλά και με άλλους θεσμούς όπως ΔΕΚΟ ,επιχειρηματικό κόσμο κλπ και πάντα στην φιλοσοφία της ανταποδοτικότητας,
7.πρέπει να στηρίξουμε καταλυτικά και δίκαια το κύτταρο της ποδηλασίας , δηλαδή το σωματείο (με όλες τις συνιστώσες του ) διότι χωρίς αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης της ΕΟΠ.
8.πρέπει να ενισχύσουμε ισόρροπα και ενιαία σε όλη την επικράτεια , την ποδηλασία , μέσα σε αντίληψη εθνικής πολιτικής , και να δημιουργήσουμε συνθήκες ανταγωνιστικές, όσο το δυνατόν δίκαιες προς όλους του ποδηλάτες μας .
9.έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε ποδηλατική παιδεία στην χώρα μας -ότι γίνεται στην Ευρώπη και παγκοσμίως -, διευρύνοντας την βάση της ποδηλατικής πυραμίδας αξιοποιώντας αξιοκρατικά και με διαφάνεια ,όλο το ποδηλατικό δυναμικό της χώρας , χωρίς αποκλεισμούς η εύνοιες .
10.πρέπει να κτίσουμε την παγκόσμια αγωνιστική παρουσία μας , εγγυώμενοι αξιοκρατία, διαφάνεια, κίνητρα και με σχεδιασμό συνεχείας σε βάθος χρόνου και όχι συγκυριακά και με υποκειμενικές και μη διαφανείς επιλογές .
11.ειδικά αυτήν την εποχή πρέπει άμεσα να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας, με την πολιτεία ,αναλαμβάνοντας η κάθε πλευρά τις θεσμικές ευθύνες ,άλλα μέσα από τον κοινό και επιτακτικό στόχο που δεν είναι άλλος από την διασφάλιση του ελληνικού ποδηλατικού οράματος .
Τα παραπάνω, θεωρώ ότι είναι αρχικές σκέψεις-υπάρχουν και πολλές άλλες, που μπορούν να προστεθούν από όλους μας – που όμως θα παραμείνουν άπλα ωραίες σκέψεις, αν δεν λειτουργήσει η συλλογικότητα και αν δεν αποβληθούν συνήθειες ατομικισμού , εγωισμού και ατομικών σκοπιμοτήτων ,όλων μας .
εύχομαι σήμερα , οι δυσκολίες που περάσαμε , ειδικά το 2017 ,να αποτελέσουν παρελθόν , αλλά και οδηγό προς αποφυγή άλλων καταστροφικών προβλημάτων

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *