Καρναβαλική Ποδηλατάδα 2018 | Φόρτσα στο πετάλι την Κυριακή 04/02

1 Φεβρουαρίου 2018  //  Από:   //  Γενικά, Ειδήσεις / Νέα / Άρθρα  //  Κανένα σχόλιο   //   569 Προβολές

Με την καθιερωμένη καρναβαλική ποδηλατάδα ανοίγει και φέτος το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου. Η ποδηλατάδα έχει καθιερωθεί ως η εκδήλωση που εγκαινιάζει την καρναβαλική περίοδο και το σύνολο των εκδηλώσεων που έχουν σαν σκοπό να προβάλλουν την παράδοση και το εθιμοτυπικό του ζακυνθινού καρναβαλιού σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα η ποδηλατάδα είναι και μια αφορμή για αληθινή διασκέδαση κατοίκων και επισκεπτών, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν.
Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 11 πρωί, από την Πλατεία Σολωμού, με προορισμό το Μουζάκι.
Η διαδρομή διασχίζει την πόλη και καταλήγει στο χωριό Μουζάκι, μέσα από μια διαδρομή μήκους 15,8 χιλιομέτρων.
Οι ποδηλάτες θα περάσουν από την οδό Λομβάρδου, Τεμπονέρα, Εθνική Οδό Ζακύνθου- Κερίου, Στάση στο χωριό Μουζάκι, στην περιοχή Μποναφέ, ξεκούραση και συμμετοχή σε δρώμενα του χωριού. Η Κοινότητα Μουζακίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου θα προσφέρουν ένα σουβλάκι και ένα νεράκι σε κάθε ποδηλάτη. Επιστροφή από οδό Εθνική Οδό Ζακύνθου Κερίου, Κάλβου, Αγ. Ιωάννου Λογοθετών, Ευγενίδου, Αλ. Ρώμα με τερματισμό στην Πλ. Αγίου Μάρκου.
Από ημέρα σε ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα που διοργανώνει η Καρναβαλική Επιτροπή του Δήμου και εθελοντές για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.
Όσον αφορά στον Κανονισμό της ποδηλατάδας θα πρέπει α) Όλα τα παιδιά να είναι συνοδευόμενα από γονείς και κηδεμόνες και να υπακούουν στους κανόνες που θα τους ανακοινωθούν πριν την έναρξη της ποδηλατάδας, από τους διοργανωτές. β) Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες θα πρέπει να έχουν ήδη φροντίσει για την άριστη λειτουργία των ποδήλατών τους. γ) Η Καρναβαλική Ποδηλατάδα, είναι βόλτα με τα ποδήλατά μας και όχι αγώνες, γι’ αυτό δεν κάνουμε επιθετική οδήγηση, δεν προσπερνάμε και επιδεικνύουμε την ομαδικότητα και την ευγενή μας άμιλλα.
δ) Κανείς ποδηλάτης δεν προσπερνά τον προπομπό ποδηλάτη και κανείς δεν μένει πίσω από τον οπισθοφύλακα ποδηλάτη. ε) Αν για οποιονδήποτε λόγο νιώσουμε κόπωση ή αντιμετωπίσουμε τεχνικό πρόβλημα με το ποδήλατό μας, αμέσως σταματάμε στο δεξί μέρος του δρόμου και αναμένουμε τον τελευταίο ποδηλάτη/σκούπα. στ) Οι ποδηλάτες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό.

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *