Τρίκυκλος Play-er υπόσχεται λύση του κυκλοφοριακού

24 Μαΐου 2018  //  Από:   //  Γενικά  //  Κανένα σχόλιο   //   327 Προβολές

Στο εργαστήριό του, μια μικρογραφία εργοστασίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο Παντελής Ζάρκος σχεδιάζει, μετράει και κόβει το αλουμίνιο, συναρμολογεί εξαρτήματα, κατασκευάζει το κάθισμα και διακοσμεί το πρώτο custom μοντέλο της Elektronio. Τα χειροποίητα ηλεκτρικά ποδήλατα της νεοφυούς επιχείρησης που ίδρυσε μαζί με την Άννα Χλιούρα το 2015 μετρούν ήδη χιλιόμετρα «πράσινων» διαδρομών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Δανία.
Η ιδέα ξεκίνησε από το όραμα του Παντελή που ως μηχανολόγος οχημάτων μπήκε στην περιπέτεια της αναζήτησης βιώσιμων μορφών αστικής μετακίνησης για να δημιουργήσει κάτι πρωτοποριακό. Εξελίχθηκε όμως και για τους δύο, όπως αναφέρει η Αννα μιλώντας στο «Βήμα», σε τρόπο ζωής, καθώς το ποδήλατο τούς έχει γίνει πια απαραίτητο. Η κοινή τους εμπειρία σε μια παρόμοια startup που δεν στέφθηκε με επιτυχία, αντί να τους αποθαρρύνει, τους έπεισε ότι εφόσον οι δυο τους έδεναν ως ομάδα μπορούσαν να κάνουν το όραμα πραγματικότητα.
Η αστική μετακίνηση γίνεται παιχνίδι
Μετά από ενάμιση χρόνο πειραματισμού, δοκιμών και συνεχών βελτιώσεων, το Play, όπως ονομάζεται το πρώτο τρίτροχο handmade ποδήλατο της Elektronio, ήταν γεγονός.
«Δεν πρόκειται για ένα συμβατικό ποδήλατο, αν και διατηρεί τα βασικά του χαρακτηριστικά. Είναι ένα όχημα που συνδυάζει δύο διεθνείς τάσεις, την ηλεκτρική μετακίνηση με το cargo ποδήλατο. Μπορούμε να μεταφέρουμε ψώνια και μεγαλύτερα φορτία, να κάνουμε μια άνετη τουριστική περιήγηση ή να μετακινηθούμε με ασφάλεια με το παιδί μας» περιγράφει η Άννα, υπεύθυνη Marketing της εταιρείας.

Έχοντας αλλάξει τη γεωμετρία του συμβατικού ποδηλάτου, ο Παντελής, υπεύθυνος σήμερα του Δημιουργικού Τμήματος της εταιρείας, βελτίωσε την ασφάλεια και την ευελιξία για μεγαλύτερες αποστάσεις. Οι χρήστες καλούνται να ξαναφανταστούν το αγαπημένο τους μέσο, να βάλουν την προσωπική τους πινελιά εξατομικεύοντας την εμφάνιση, αλλά και επιλέγοντας τον περιφερειακό εξοπλισμό που καλύπτει τις δικές τους ανάγκες. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέο κοινό για το ποδήλατο» λένε οι δυο συνεργάτες.

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *