Στις Σέρρες 20 με 22 Ιουλίου το πρωτάθλημα ΜΤΒ

3 Ιουλίου 2018  //  Από:   //  Mountain Bike, Δελτία Τύπου, Προκηρύξεις  //  Κανένα σχόλιο   //   1433 Προβολές

Στην Βόρεια Ελλάδα και ποιο συγκεκριμένα στις Σέρρες θα διοργανωθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας .Την διοργάνωση ανέλαβε η Ένωση ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών . Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει αγώνες TEAM RELAY , XCO καθώς και Eliminator .Αναλυτικά η Προκήρυξη του αγώνα ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΤΒ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και το γραφείο οργάνωσης ΔΙΟΤΙΜΑ, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018 στην Ορεινή Ποδηλασία στα αγωνίσματα του Cross Country (Αντοχής), του Team Relay (Σκυταλοδρομία) και του Eliminator.

1. Ημερομηνία: 20 – 22 Ιουλίου 2018
Τόπος: Σέρρες
Αγωνίσματα : α) Σκυταλοδρομία (Team Relay)
β) Αντοχή – Cross Country Ολυμπιακής Μορφής (XCO)
γ) Eliminator
Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI.

2. Διαδρομές:
α) XCO: Σιρκουί 4.125 μ. που περιλαμβάνει 7% ασφάλτινο, 23% δασικό δρόμο και 70% μονοπάτι. Επίσης θα υπάρχει και Starting Loop μήκους 1.200 μ χωρίς υψομετρική διαφορά, επειδή στα πρώτα 400 μ. της κανονικής διαδρομής, υπάρχει πέρασμα από στενή γέφυρα.
Εκκίνηση – Τερματισμός : Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων στην Τεχνητή Λίμνη (κολυμβητήριο Σερρών – έναντι Θερινού Κινηματογράφου).
β) Eliminator : Διαδρομή μήκους 700 μέτρων σε κυκλική διαδρομή, η οποία θα έχει φυσικά και τεχνητά εμπόδια από κορμούς και παλέτες.

3. Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα XCO:
Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη 24 ώρες πριν τον αγώνα, όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς.
Προπόνηση για όλες τις κατηγορίες, όπως φαίνεται στο συνημμένο πρόγραμμα.
Θα υπάρχει Ζώνη τροφοδοσίας, Τεχνικής Βοήθειας, σηματοδοτημένη.
Η χρήση κράνους και αριθμού αγώνων, είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις.
Κατά τη διεξαγωγή αγώνα κάποιας κατηγορίας, ποδηλάτες άλλων κατηγοριών απαγορεύεται να βρίσκονται εντός της διαδρομής, με κίνδυνο αποκλεισμού από τον αγώνα της κατηγορίας τους.
Θέση κατά την εκκίνηση.
Για την κατηγορία Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, η θέση στην εκκίνηση καθορίζεται με τα παρακάτω κριτήρια:
1ο) Έλληνες ποδηλάτες που έχουν πόντους UCI (σύμφωνα με την Παγκόσμια Κατάταξη του τρέχοντος έτους), με φθίνουσα σειρά.
2ο) Ένας ποδηλάτης (-ισσα) ανά σωματείο, σύμφωνα με την τελετελευταία ανακοινωμένη κατάταξη των σωματείων της ΕΟΠ, με φθίνουσα σειρά,
3ο) Όλοι/Υπόλοιποι ποδηλάτες ανά σωματείο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη κατάταξη των σωματείων της ΕΟΠ, με φθίνουσα σειρά.
Για τις κατηγορίες Μάστερς, Παίδων και Κορασίδων η θέση στην εκκίνηση καθορίζεται με τα παρακάτω κριτήρια:
1ο) Ο Πρωταθλητής (ή πρωταθλήτρια της προηγούμενης χρονιάς), εφόσον παραμένει στην κατηγορία.
2ο) Ένας ποδηλάτης (-ισσα) ανά σωματείο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη κατάταξη των σωματείων της ΕΟΠ, με φθίνουσα σειρά.
3ο) Όλοι/Υπόλοιποι ποδηλάτες ανά σωματείο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη κατάταξη των σωματείων της ΕΟΠ, με φθίνουσα σειρά.
Για την κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, θα ισχύει ο κανονισμός του 80%. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες ισχύει ο κανονισμός του 100% (κλείσιμο γύρου).
Τερματίσαντες θα θεωρούνται οι αθλητές – τριες που θα έχουν καλύψει τουλάχιστον το ½ της συνολικής διαδρομής.
Σε περίπτωση που κάποια κατηγορία δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών, δεν θα διεξαχθεί. Η Ε.Ο.Π μετά το τέλος των δηλώσεων συμμετοχής θα στείλει ενημέρωση, εάν κάποια κατηγορία δεν συμπληρώσει.

4. Τόπος και ώρες Λειτουργίας Γραμματείας για όλους τους αγώνες: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει την Παρασκευή 20/07/2018, από τις 12:00 – 14:00 στο ξενοδοχείο SIRIS (Λευκώνας Σερρών).
Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.
Επίσης η Γραμματεία θα λειτουργεί καθ όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος, 1 ώρα πριν το κάθε αγώνισμα.

5. Δηλώσεις Συμμετοχής:
Όλα τα σωματεία έχουν το δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών – τριών, μέχρι την Πέμπτη 12/7/18 και ώρα 14.00΄ στο Fax 210 6859739, η στο e-mail [email protected], στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής. Δηλώσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, αυστηρά δεν θα γίνονται δεκτές.
Τα σωματεία που επιθυμούν να καλύψουν τους ποδηλάτες τους με Τεχνική Βοήθεια στο Cross Country, θα πρέπει να δηλώσουν και Μηχανικό – Τροφοδότη Ομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους χρήση, τοποθέτηση των ανταλλακτικών.
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, ο αριθμός δελτίου και η κατηγορία του αθλητή. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας. Στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα πρέπει απαραιτήτως να συμπληρωθεί και ο αρ. UCI ID. Αθλητές – αθλήτριες που δεν έχουν να φροντίσουν έγκαιρα να εκδώσουν από το αρμόδιο τμήμα της Ε.Ο.Π. (απαιτείται Αστ. Ταυτότητα).

6. Τεχνικό Συνέδριο:
Την Παρασκευή 20/7/2018 και ώρα 15:00 στο roof garden του ξενοδοχείου SIRIS (Λευκώνας Σερρών).

7. Έπαθλα:
Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρείς πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, που θα διεξαχθεί.Στον νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί η Φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος 2018 για το αγώνισμα στο οποίο θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής, την οποία και υποχρεούται να φορά σε όλους τους αντίστοιχους αγώνες της κατηγορίας, στην οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής, μέχρι το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ελλάδος του 2019.

8. Πρόγραμμα Αγώνων:
Παρασκευή, 20/7/2018: 15:00 Τεχνικό Συνέδριο – ξενοδοχείο SIRRIS
18:00 Σκυταλοδρομία (XCR), (εκτίμηση 60-70′)
Απονομές: 19:30
Σάββατο Πρωί: 9:00 Τεχνική σύσκεψη αγώνων XCO – ξενοδοχείο SIRRIS
10:00 (1η εκκίνηση) Αγώνας XCO Παίδων–Κορασίδων (διάρκεια 1 ώρα)
11:45 (2η εκκίνηση) Αγώνας XCO Εφήβων – Γυναικών – Νεανίδων (διάρκεια 1:15 – 1:30)
Απονομές (όλες): 14:00
Σάββατο Απόγευμα: 16:00 (1η εκκίνηση): XCO Masters (1:15-1:30)
18:00 (2η εκκίνηση) Αγώνας XCO Ανδρών (διάρκεια 1:30-1:45) Απονομές (όλες): 20:00
Κυριακή Πρωί: 9:00 Τεχνική σύσκεψη αγώνων XCΕ – ξενοδοχείο SIRRIS
10:00 – 15:00: XCE προκριματικά – τελικοί Άνδρες/Έφηβοι, Γυναίκες/Νεάνιδες, Παίδες – Κορασίδες.
Απονομές (όλες): 15:00
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα (π.χ. καιρικές συνθήκες, συμμετοχές, κ.λ.π.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο Αλυτάρχης, ο Τεχνικός Επιτετραμμένος της Ε.Ο.Π. και η Αγωνόδικος Επιτροπή.
Οι διοργανωτές έχουν συμφωνήσει ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες αθλητές – συνοδούς των ομάδων στο ξενοδοχείο SIRIS (Λευκώνας Σερρών) http://www.sirishotel.gr :
24 ευρώ το άτομο/ημέρα, με ημιδιατροφή και δωρεάν χρήση όλων των χώρων – υπηρεσιών του ξενοδοχείου (πισίνα, spa, γυμναστήριο, χαμάμ, τζακούσι, κ.λ.π.)

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *