Πρωταθλητής Marathon 2018 ο Κωνσταντινίδης

29 Αυγούστου 2018  //  Από:   //  Mountain Bike  //  Κανένα σχόλιο   //   631 Προβολές

Πρωταθλητής Marathon ορεινής ποδηλασίας 2018
ο Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος με 3:48:20

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή 57 κορυφαίων αθλητών elite & masters και 26 αθλητικών σωματείων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon ορεινής ποδηλασίας 2018 στην πανέμορφη Άνω Χώρα της ορεινής Ναυπακτίας στις 26 Αυγούστου 2018,

Διοργανωτές η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε».

• XC MARATHON MTB – 80 χλμ. :
1ος Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος (1.000 ΔΕΝΤΡΑ – κατηγορία elite) σε 3:48:20 – Πανελλήνιος πρωταθλητής
2ος Γκαζώνης Πέτρος (ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ – κατηγορία elite) σε 4:00:30
3ος Πετρίδης Θεόδωρος (ΑΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΟΑΡΟΥΣΙΟΥ – κατηγορία elite) σε 4:00:52

Χορηγοί αγώνων: Arla PROTEIN, Νέα Οδός, χαλβάς Όλυμπος, νερό Κορπή, βούτυρο LURPAK, super marketς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, avance rent car δυτικής Ελλάδας, DEPEND.sports, τα δημητριακά της Nestle CLUSTERS & Fitness, IDEAL Χρήστος Παπαδόπουλος Ναυπάκτου και SHIMANO.

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης περιφέρειας δυτικής Ελλάδας Μπαλαμπάνης Νίκος, ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς, οι αντιδήμαρχοι Καρακώστας Κώστας και Σύψας Γιάννης, ο πρόεδρος δημοτικής ενότητας Άνω Χώρας Διαμαντόπουλος Χρήστος, ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου κος Δήμας, η Γενική Δντρια του μεγάλου χορηγού της Arla PROTEIN & LURPAK Άντζελα Κοτρώτσου κ.α.

Ο κάτοχος Πανελληνίου Πρωταθλήματος με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ο οποίος και φόρεσε την φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Marathon 2018 στην Άνω Χώρα, μας είπε: «Η διαδρομή είναι ότι καλύτερο έχω τρέξει μέχρι σήμερα για αγώνα Marathon. Ήταν εξαιρετική. Ήταν μια έκπληξη, γιατί συνήθως τα πρωταθλήματα Marathon έχουν πολλές διαδρομές σε χωματόδρομο και είναι επίπεδες. Να ομολογήσω ότι ήρθα με αυτό το σκεπτικό στην Άνω Χώρα όμως, είδα μέσα στον αγώνα ότι έχει πολλά τεχνικά κομμάτια, ήταν ένα όμορφο μονοπάτι με ροή, δασικούς δρόμους ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, δύσκολο και τελικά ήταν αυτό που αρέσει σε κάθε αθλητή που αγωνίζεται σε τέτοιους αγώνες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τη συνολική διοργάνωση».

Ο Αλέξανδρος Τσιρακίδης εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, μέλος του ΔΣ, παλιός ποδηλάτης και Πρόεδρος της επιτροπής κριτών του αγώνα δηλώνει «Θεωρώ ότι στην Άνω Χώρα που διοργανώνεται φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα Marathon είναι ίσως το καλύτερο σημείο που εγώ έχω δει και που ασχολούμαι με την ποδηλασία πολλά χρόνια. Είναι πράγματι το ομορφότερο τοπίο που έχω δει μέχρι στιγμής. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο + Μπλε” και προσωπικά τον Τάσο Ξύδη, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν αυτός ο εξαιρετικός αγώνας. Αυτή η πολύ όμορφη γιορτή που μαζεύει όλον αυτόν τον κόσμο από όλη την Ελλάδα. Οι συμμετοχές να σημειώσω για έναν τόσο πολύ σκληρό αγώνα όπως ο marathon, ήταν πάρα πολλές, και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι τις προηγούμενες χρονιές διοργανώσατε εξαιρετικά Πανελλήνια πρωταθλήματα, Bαλκανικό πρωτάθλημα αλλά και διεθνείς αγώνες στη Ναύπακτο καθώς και πολλούς αγώνες open mtb στην Άνω Χώρα. Θεωρούνται από τα καλύτερα πρωταθλήματα και open αγώνες που έχουν διοργανωθεί όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας, όπως και το σημερινό και αυτός είναι ο λόγος που οι αθλητές προτιμούν να παίρνουν μέρος. Βλέπουμε συμμετοχές όπως του πρωταθλητή mountain bike Κωνσταντινίδη που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς στη Βραζιλία και πάρα πολλούς αθλητές που έχουν κερδίσει πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσης σε πανελλήνια, Βαλκανικά και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η πρόταση μου προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα είναι να γίνει και το επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Ναύπακτο ή στην Άνω Χώρα και εφόσον συμφωνείτε να αναλαμβάνετε τη διοργάνωση, θα είμαστε πανευτυχείς. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσουμε για την συμβολή σας στην ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας».

«Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν ένα πανελλήνιο αντάμωμα ποδηλατών και αθλητών, κάτι που συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στην προβολή της ορεινής Ναυπακτίας και γενικότερα του Δήμου μας. Θεωρώ ότι η όλη διοργάνωση, η φιλοξενία και το περιβάλλον αντάμειψαν τους ποδηλάτες αλλά και τους επισκέπτες, που ήταν πάρα πολλοί» δήλωσε ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς.

Ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Γιάννης Σύψας μας είπε: «Η φετινή χρονιά, η 8η συνεχόμενη, είναι πιο πετυχημένη κατά γενική ομολογία. Οι συμμετοχές ήταν πάνω από τις προσδοκώμενες και νομίζω ότι αυτή η πετυχημένη πορεία όλων αυτών των χρόνων θα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί ο Αθλητικός τουρισμός, μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού που παίζει καθοριστικό ρόλο και ενισχύει το 365 ημέρες τουρισμού σε όλη την Ελλάδα είναι και Εθνικός στόχος. Αυτό το έχουμε πετύχει και μέσα από τις διοργανώσεις αυτές είναι οι άνθρωποι να γνωρίζουν τον τόπο μας, τις ομορφιές της ορεινής Ναυπακτίας αλλά και του υπόλοιπου Δήμου με ζητούμενο να την επισκέπτονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Θεωρώ ότι είναι ένα στοίχημα να συνεχιστεί το πανελλήνιο Marathon 80 Km και να θεσμοθετηθεί, μία και συγκεντρώνει υψηλού επιπέδου αθλητές. Αξίζουν Συγχαρητήρια στη διοργάνωση και στους αθλητές που πήραν μέρος.

Η γενική διευθύντρια της ARLA FOODS Άντζελα Κοτρώτσου βρέθηκε στην Άνω Χώρα και δήλωσε: «Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση άρτια, πολύ επαγγελματική και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε ως εταιρεία Arla foods με τα προϊόντα μας, να είμαστε για 8η χρονιά μαζί σας».

«H προσπάθεια και ο κόπος μιας ομάδας ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους δικαιώνετε για μία ακόμη φορά. Οπλιζόμαστε με δύναμη και συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της Ναυπακτίας μέσα από τον εναλλακτικό ποδηλατικό τουρισμό. Ευχαριστώ όλους αυτούς που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια, τους χορηγούς μας και πάνω απ’ όλα τους εθελοντές μας» δήλωσε ο συντονιστής της διοργάνωσης και εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Πράσινο+Μπλε» Τάσος Ξύδης.

Ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική υποστήριξη το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας και τους γιατρούς του, το Δασαρχείο, την Τροχαία Ναυπάκτου & Πυροσβεστική Ναυπάκτου, την ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ , την τοπική κοινότητα Άνω Χώρας και τους επαγγελματίες της περιοχής .

Μια ξεχωριστή διοργάνωση που αξίζει να συνεχιστεί!!!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *