Ακόμη περισσότερα ποδήλατα στο Παρίσι

28 Νοεμβρίου 2018  //  Από:   //  Γενικά  //  Κανένα σχόλιο   //   358 Προβολές

Tο 2007 ξεκίνησε στο Παρίσι το πρόγραμμα Vélib’, που παρείχε στους 2 εκατομμύρια κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας 14.500 ποδήλατα, τα οποία μπορούσαν να νοικιάζουν. Ωστόσο, παρά την μεγάλη αρχική απήχηση, γρήγορα άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα, όπως βανδαλισμοί και κλοπές, ενώ τους ενοικιαστές δυσκόλευε και το ότι είχαν τη δυνατότητα να νοικιάζουν τα ποδήλατα μόνο ανά ώρα και επιπλέον έπρεπε να τα επιστρέφουν σε κάποιον από τους σταθμούς, που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη ορισμένων δρόμων.

Σήμερα περίπου μόνο τα μισά από τα ποδήλατα του Vélib’ είναι σε λειτουργία, ενώ πολλοί παριζιάνοι προτιμάνε άλλες οικονομικότερες εταιρίες ενοικίασης ποδηλάτων. Ωστόσο, σύντομα θα ξεκινήσει ένα νέο παρόμοιο πρόγραμμα, το οποίο θα αφορά ηλεκτρικά ποδήλατα και θα εκτείνεται πλέον σε όλη την διοικητική περιοχή της Ιλ-ντε-Φρανς και όχι μόνο στο Παρίσι.

Ο λόγος για το Veligo, ένα εγχείρημα της περιφερειακής υπηρεσίας μεταφορών, Ile-de-France Mobilités (IDFM), σε συνεργασία με την ταχυδρομική υπηρεσία και την εταιρία μεταφορών Transdev. Με έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 111.000.000 €, τον Σεπτέμβριο του 2019 θα αρχίσει η παροχή 10.000 ηλεκτρικών ποδηλάτων, με στόχο ο αριθμός αυτός στην πορεία να ανέλθει στα 20.000 ηλεκτρικά ποδήλατα.

Σε αντίθεση με το παλαιότερο πρόγραμμα, οι πολίτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να νοικιάζουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα για μόλις 40€ το μήνα (το Vélib’ απαιτούσε το ποσό των 151€ για 20 ώρες), με το δικαίωμα το 50% του ποσού να καλυφθεί από τους εργοδότες τους.

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *