Με ένταση και μονομαχίες ολοκληρώθηκε το 4ο Στάδιο του BikeOdyssey 2019!

20 Ιουνίου 2019  //  Από:   //  Mountain Bike  //  Κανένα σχόλιο   //   567 Προβολές

Μία άκρως ενδιαφέρουσα αγωνιστική ημέρα επεφύλασσε για εμάς το 4ο Στάδιο του BikeOdyssey 2019. Το Στάδιο αυτό είχε εξαρχής τις προδιαγραφές να μας προσφέρει κάτι ξεχωριστό, καθώς από τη μία αποτελούσε το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο του αγώνα (115 χιλιόμετρα) και από την άλλη επρόκειτο για το μοναδικό στάδιο στο οποίο έλαβε χώρα μόνο ένας αγώνας, αυτός των εννέα ημερών.
Οι αθλητές του 9ήμερου αγώνα μπήκαν δυνατά στον αγώνα, και για πάνω από 20 χιλιόμετρα είχαμε δέκα ομάδες να κινούνται με διαφορά ολίγων λεπτών η μία από την άλλη. Ωστόσο η ομάδα των δέκα αυτών ομάδων έσπασε σε διακριτές υποομάδες, οι οποίες επιδόθηκαν σε μονομαχίες χιλιομέτρων για το καλύτερο πλασάρισμά τους στα βάθρα του Σταδίου.
Η πρώτη αυτή υποομάδα ήταν εκείνη των ομάδων AVRA (των Σουβατζόγλου Γρηγόρη και Κουρμπέτη Ανέστη) και Bikeboard.at (των ReneReidingerκαι ChristianMeyer). Η ομάδα των Ελλήνων αθλητών προπορεύοτανκαθόλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπορούσε όμως να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα από την ομάδα Bikeboard.at. Η ομάδα του Αυστριακού και του Ελβετού δημοσιογράφου ακολουθούσε σε απόσταση ανάσας για πάνω από ογδόντα χιλιόμετρα, και έμοιαζε ικανή να κάνει την ανατροπή και να κόψει το σερί των συνεχόμενων νικών της ομάδας ΑVRA.
Τη νίκη στο τέλος πήρε η ομάδα AVRA η οποία λίγο μετά το 3Οcheckpointανέβασε ρυθμούς, ξέφυγε από τους κυνηγούς της και κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας την ομάδα Bikeboard.atγια ακόμα ένα στάδιο στη 2η θέση.
Στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα φαινόταν ότι θα γίνει μάχη για το ποιες ομάδες θα κατακτήσουν τις θέσεις 3,4 και 5. Η ομάδα SCHCTEAMPOLAND ήταν διαρκώς στη 3η θέση, και μέχρι τα μέσα του αγώνα έδειχνε ικανή να μπει στις πρώτες δύο θέσεις. Παράλληλα, όμως αισθανόταν διαρκώςτην πίεση των ομάδων FeelsgoodlikeaMTF και BeastieBikerzMasters. Τελικά, η ομάδα από την Πολωνία κατέκτησε

την τρίτη θέση, και μαζί με αυτή ένα καλό προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη Γενική Κατάταξη.
ΟιομάδεςFeelsgoodlikeaMTFκαιBeastieBikerzMastersεπιδόθηκανστηνίσως πιο ενδιαφέρουσα μονομαχία του Σταδίου, καθώς από τη μία μάχονταν διαρκώς η μία την άλλη για το ποια θα πάρει το προβάδισμα, από την άλλη πίεζαν διαρκώς την προπορευόμενη ομάδα SCHCTEAMPOLAND και προσπαθούσαν να τη ρίξουν από την τρίτη θέση. Οι δύο ομάδες πήγαιναν σώμα με σώμα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και τερμάτισαν κυριολεκτικά η μία πίσω από την άλλη, με την ομάδα FeelsgoodlikeaMTF να κερδίζει την 4η θέση και την BeastieBikerzMasters να παίρνει την 5η θέση.
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το τέταρτο στάδιο για το BikeOdyssey 2019. Από την επόμενη ημέρα ο αγώνας μπαίνει σιγά σιγά στην τελική ευθεία, με την είσοδο του Νότιου 4ήμερου αγώνα και τις ομάδες του 9ήμερου αγώνα να ετοιμάζονται για τις τέσσερις τελευταίες μάχες τους για το καλύτερο πλασάρισμά τους στη Συνολική Βαθμολογία.

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *