Ο Στ. Μιχαηλάκης για τα έργα και το κόστος του ποδηλατοδρομίου στα Χανιά

26 Νοεμβρίου 2019  //  Από:   //  Πίστα  //  Κανένα σχόλιο   //   159 Προβολές

Oπως είναι γνωστό, το e-mail στον Ολλανδό στάλθηκε από τον ίδιο τον αντιδήμαρχο αθλητισμού, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ανυπομονεί να τον υποδεχθεί στα Χανιά και να μπορέσει να προχωρήσει η αποπεράτωση του έργου.

Ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του και σχετικά με το κόστος του έργου, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να χρειαστεί 1 εκατ. ευρώ, ίσως και λιγότερα χρήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Super FM είναι οι εξής:

«Τον Ολλανδό τον ψάχναμε καιρό. Απ’ ό,τι μας είπε και αυτός, το e-mail που του στείλαμε το περίμενε από το 2010. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το λέει, γιατί δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του. Αυτή τη στιγμή, πάντως, βρίσκεται στη Νέα Γουινέα και είπε όταν θα επιστρέψει στην Ευρώπη, δηλαδή στα τέλη Δεκέμβρη, θα επικοινωνήσει μαζί μας για να έρθει στην Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι ενθουσιάστηκε με την επαφή που είχαμε, γνωρίζοντας ότι είναι ένα άψυχο πράγμα αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα Καθιανά και πρέπει να πάρει ζωή το συντομότερο. Αρχικά έχουμε πραγματοποιήσει κάποιες αυτοψίες στο χώρο. Μετά και την τελευταία δικαστική διαμάχη που λύθηκε, τελείωσε και αυτή ιστορία και έχουμε προχωρήσει παρακάτω».

Για το οικονομικό: «Είναι επικίνδυνο στο να εκτιμήσω ακριβώς το ποσό, σίγουρα όμως θα μπορούσε να χρειαστεί κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Για να καταστεί λειτουργήσιμο και καθώς πρέπει. Πραγματικά οι εγκαταστάσεις του είναι εντυπωσιακές. Εάν δει κάποιος τις μελέτες που έχουν φτιαχτεί και τα πυροσβεστικά συστήματα πώς λειτουργούν, τον τρόπο που περνούν τα νερά, είναι φοβερό έργο. Από ‘κει και πέρα θα μπορούσαμε κάποια από αυτά πράγματα να μην φτιαχτούν με το κόστος που έχουν μελετηθεί. Επομένως, θα μπορούσαμε να πέσουμε και κάτω από το 1 εκατομμύριο. Το 2004, η πίστα κοστολογήθηκε στις 400 χιλιάδες ευρώ, όμως από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει, πιθανώς ο Ολλανδός να έχει κάποιες λύσεις πιο φθηνές ή πιο ακριβές. Αυτό δεν το γνωρίζουμε, γι’ αυτό και είναι επικίνδυνο να εκτιμήσω. Προσωπικά πιστεύω ότι ένα ποσό μεταξύ 800.000 – 1.000.000 ευρώ το έργο θα έχει τελειώσει. Να πω σε αυτό το σημείο ότι για να γίνει η αντικατάσταση ενός χλοοτάπητα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα τέτοιο έργο, είναι κοντά στις 250.000 – 300.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα ποσά δεν είναι πολύ μεγάλα, τα χρήματα θα βρεθούν. Με ρωτούν από που θα βρω τα χρήματα, θα τα βρω. Ο Δήμος Χανίων θα είναι ο βασικός χρηματοδότης, από κει και πέρα υπάρχει το υπουργείο Αθλητισμού, το κεντρικό κράτος και θα βοηθήσει, πιθανώς να υπάρξουν και κάποιες χορηγίες. Εμείς προχωράμε και το έργο θα γίνει, θα βρούμε τον τρόπο! Είμαι αισιόδοξος ότι το ποδηλατοδρόμιο σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει, δεν είναι αν θα το εγκαινιάσω εγώ η ή αν θα το κάνει ο επόμενος. Αν δεν ξεκινήσει κάτι από κάπου, δεν πρόκειται να ξεκινήσει ποτέ»

πηγη athlitiko.gr

Σχετικά με τον Συντάκτη:

Αφήστε το σχόλιό σαςΣυμπλήρωσε την εξίσωση: *